Augustin Lazăr, despre candidatura pentru un nou mandat: „Aici nu discutăm de sentimente”. Tudorel Toader a anunţat că va fi în comisia de selecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Augustin Lazăr, a declarat după anunţul că va candida pentru un nou mandat de procuror general, că nu e vorba de „sentimente, ci de capacitatea de a conduce o instituţie”. Anunţul vine în contextul în care ministrul Justiţie, a spus că va fi în comisia de selecţie a noului procuror general, publicând pe Facebook şi o fotografie cu un apus despre care a spus că „nicio asemănare nu este tot timpul întâmplătoare”.

„Aici nu ar trebui să discutăm despre sentimente. Aici discutăm despre capacitatea de a conduce eficient o instituţie şi nimeni nu ar trebui să pună mai presus sentimentele lui decât respectarea legii şi interesul de a avea la conducerea instituţiilor statului român oameni care cunosc profesional despre ce este vorba şi care sunt experimentaţi, care trebuie să producă eficienţă managerială în activitatea pe care o au”, a declarat marţi Augustin Lazăr la sediul instituţiei.

Acesta a anunţat luni că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

La scurt timp după acest anunţ, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a postat pe Facebook o imagine cu un apus. Întrebat dacă există vreo legătură între cele două evenimente, Tudorel Toader a răspuns astăzi, la sediul Ministerului Justiţiei: „Frumos. Sigur că dvs puteţi să daţi orice sens, orice interpretare. Sigur, eu pot adăuga faptul că nicio asemănare nu este tot timpul întâmplătoare”.

Cu privire la candidatura lui Augustin Lazăr pentru un nou mandat la Parchetul General, Tudorel Toader a afirmat că fiecare are o părere bună despre sine şi Lazăr e îndreptăţit la aceeaşi atitudine. 

„Exprimă dorinţa domniei sale de a continua ceea ce a făcut până în prezent. Fiecare are o părere bună despre sine şi dânsul e îndreptăţit la aceeaşi atitudine. Prin urmare, eu am declarat şi ieri, orice procuror care îndeplineşte condiţiile legii are dreptul să se înscrie. Eu voi fi în comisia de selecţie care face propunerea către CSM şi, mai departe, către preşedinte, mă voi opri acolo. Întrebaţi-l pe el, nu-mi cereţi mie să-mi exprim pozişia înainte de interviu", a declarat Tudorel Toader.

Augustin Lazăr a anunţat, luni, că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României, în contextul organizării, de către Ministerul Justiţiei, a concursului pentru numirea în funcţie, chiar dacă Tudorel Toader a cerut revocarea pentru acesta. Mandatul lui Lazăr expiră pe 28 aprilie.

Ministerul Justiţiei a anunţat, săptămâna trecută, că a declanşat procedura de selecţie pentru numirea unui nou procuror general al PÎCCJ, funcţie care va deveni vacantă în data de 28 aprilie, când se va încheia mandatul lui Augustin Lazăr. Procedura se desfăşoară între 13 martie şi 5 aprilie. Candidaţii vor susţine interviul în faţa ministrului Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite