Augustin Lazăr ar putea sesiza Avocatul Poporului pentru „suspiciuni de neconstituţionalitate“ în cazul OUG de modificare a Legilor justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat marţi că Ministerul Public analizează „suspiciunile de neconstituţionalitate“ în cazul Ordonanţei de Urgenţă de modificare a legilor justiţiei, informează Agerpres.

„Această ordonanţă de urgenţă a creat numeroase probleme funcţionale pentru parchete, în special pentru DNA, inclusiv suspiciuni de neconstituţionalitate, care sunt în curs de analiză. Soluţiile vor fi identificate în zilele următoare. Studiem suspiciunile de neconstituţionalitate ale noului act normativ, pentru a ne adresa instituţiei Avocatului Poporului, care poate sesiza Curtea Constituţională a României", a declarat Augustin Lazăr pentru AGERPRES.

Elaborată în miez de noapte, adoptată luni dimineaţă şi publicată în Monitorul Oficial 30 de ore mai târziu, Ordonanţa de Urgenţă pe Legile Justiţiei urmează să lase dosare importante fără anchetatori.

Activitatea DNA ar putea fi paralizată că urmare a întrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă prin care au fost modificate Legile Justiţiei. Este vorba de un articolul VIII care spune procurorul DNA trebuie să fi dat un examen în faţă Secţiei pentru procurori din CSM, lucru pe care nu l-a făcut niciunul din magistraţi, deoarece prevederea abia a intrat în vigoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite