Augustin Zegrean nu a decis încă dacă va participa la interviul pentru postul de judecător la CJUE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Zegrean nu ştie dacă va participa la interviul pentru postul de judecător CJUE FOTO Mediafax
Augustin Zegrean nu ştie dacă va participa la interviul pentru postul de judecător CJUE FOTO Mediafax

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat marţi că este indecis asupra participării la interviul de la Ministerul Justiţiei pentru poziţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, exprimându-şi însă dorinţa de a-şi continua activitatea în domeniu, informează Mediafax.

Augustin Zegrean a fost întrebat dacă se va prezenta în cursul zilei la interviul de la Ministerul Justiţiei pentru a fi desemnat candidat pentru poziţia de judecător la Curtea Europeană de Justiţie din partea României.

“Că voi merge, nu este adevărat. Că m-am înscris, este adevărat. Încă nu m-am hotărât nici să mă duc la interviu”, a răspuns preşedintele Curţii Constituţionale.

La întrebarea de ce nu s-a decis asupra participării la interviul de la Ministerul Justiţiei, el a avut o replică bizară: “De aia...”.

De asemenea, el a fost întrebat de ce s-a înscris în cursa pentru un post de judecător la Curtea Europeană de Justiţie.
“Pentru că vreau să merg mai departe, la anul mi se încheie mandatul aici (la Curtea Constituţională). La anul, în 13 iulie, eu închei mandatul la Curte, şi nu pot să stau degeaba”, a spus Zegrean, menţionând că se pregăteşte astfel pentru încheierea mandatului de judecător la Curtea Constituţională.

Zegrean: ”Să fie ales cel mai bun”

Răspunzând unei unei alte întrebări, Augustin Zegrean a menţionat că nu a vorbit cu premierul Victor Ponta pe acest subiect.

“Eu mă aştept să-l aleagă pe cel mai bun, pentru că România trebuie să fie bine reprezentată acolo (...) Acolo este vorba de tot dreptul european, pe jurisdicţie, toată legislaţia, normele europene. Acolo se adoptă norme de 50 de ani, nu de ieri de alaltăieri. Uniunea a existat şi fără România şi trebuie cunoscut tot dreptul acela european.... Dar ce face Curtea este foarte asemănător cu ce facem noi aici (la Curtea Constituţională) pentru că şi ei verifică conformitatea actelor normative din ţările membre cu legislaţia Uniunii, cu dreptul UE”, a mai afirmat preşedintele Curţii Constituţionale.

Preşedintele Curţii Constituţionale face parte cei 11 candidaţi declaraţi admişi, în urma unei analize a dosarelor depuse până în 23 februarie, pentru a participa la interviul de selecţie pentru a ocupa funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Alături de judecătorul Augustin Zegrean, pentru aceeaşi funcţie candidează Gheorghe Buta, Valeriu Ciucă, Ruxandra Costache, Ana-Claudia Costea (Moarcăş), Mircea Criste, Constantin-Virgil Ivan-Cucu, Laura Mihaela Ivanovici, Octavia Spineanu-Matei, Camelia Toader şi Dragoş Constantin Târşia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite