Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Autorităţile au lansat aplicaţia care permite verificarea şi validarea certificatelor verzi. Cum poate fi folosită

5
21 Sep 2021 18:04:38
Autor: News.ro

Autorităţile au lansat, marţi, aplicaţia Check DCC care permite verificarea şi validarea certificatelor verzi. Aplicaţia a fost dezvoltată de STS şi poate fi descărcată pe dispozitive cu sistem de operare Android.

”Aplicaţia Check DCC pentru verificarea şi validarea certificatelor digitale UE poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicaţii Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android”, a transmis, marţi, Comitetul de coordonare a vaccinării.  
 
Aplicaţia permite verificarea şi validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât şi în celelalte state interconectate la sistemul informatic European.  
 
Aplicaţia este destinată operatorilor economici şi organizatorilor de eveimente.  
 
”Aplicaţia nu înregistrează şi nu stochează informaţii. Aplicaţia doar verifică autenticitatea şi validitatea certificatelor digitale UE privind COVID”, a mai transmis CNCAV.  
 
Aplicaţia a fost dezvoltată de specialişti din STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. 
 
Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, noile măsuri pentru localităţile cu incidenţă cuprinsă între 3 şi 6 la mie, pe baza propunerilor CNSU. Prevederile care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul aplicaţiei mobile «Check DCC» au intrat în vigoare în 20 septembrie 2021.  
 
Cetăţenii străini care provin din state care nu emit certificatul verde, fac dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării cu documente emise de statele respective.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Tomescu Tom
21.09.2021, 18:26:12

Salamul cu soia, la rație, ne mai lipsește 😜 ...

-11 (11 voturi)
Iona Herut
21.09.2021, 18:33:13

Profesor japonez de fiziologie și medicină, prof. Univ. Tasuku Honjo a făcut furori în mass-media astăzi când a spus că acest coronavirus nu este natural. Dacă ar fi natural, nu ar afecta lumea întreagă. Deoarece temperatura variază de la țară la țară în funcție de specie. Dacă ar fi natural, ar afecta doar țările cu aceeași temperatură ca și China. În schimb, se răspândește într-o țară precum Elveția, precum și în zonele deșertice. Dacă ar fi natural, s-ar răspândi în locuri reci, dar ar muri în locuri fierbinți. Studiez animale și viruși de 40 de ani. Nu este firesc. Este făcut și virusul este complet artificial. Am lucrat în laboratorul chinez Wuhan timp de 4 ani. Îi cunosc bine pe toți angajații din acest laborator. După accidentul de coroană, i-am sunat pe toți. Dar toate telefoanele lor erau în funcțiune de luni de zile și acum se știe că toți acești tehnicieni de laborator sunt morți. Pe baza tuturor cunoștințelor și cercetărilor mele anterioare, pot spune cu 100% certitudine că Corona19 nu este natural. Nu este de la lilieci. China a creat-o. Dacă ceea ce spun astăzi se dovedește a fi incorect sau chiar după moartea mea, guvernul poate retrage Premiul Nobel. Dar China minte, iar acest adevăr va fi într-o zi dezvăluit tuturor. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tasuku_Honjo Vă rugăm să dați acest mesaj la cel mai mare număr de oameni pentru că trebuie să vedeți ce ne întâmplă !!!

-10 (14 voturi)
memoire perdue
21.09.2021, 20:24:49

Mai ființă fără creier, de unde te informezi in halul asta !!!??? De anul trecut, universitatea de medicina din Osaka, a dat pe pagina principala de Internet un mesaj prin care informa publicul, ca afirmații mincinoase privind originea virusului covid sunt puse in gura profesorului Honjo. Profesorul însuși a dezmințit de mai multe ori tampeniile pe care le susții in comentariul complet idiot de mai sus.

+12 (14 voturi)
Paun Al
21.09.2021, 21:05:44

Iata ce scrie in linkul dat de propagatorul de falsuri.. "În timpul pandemiei COVID-19, o afirmație falsă conform căreia Honjo credea că noul coronavirus fusese „fabricat” de un laborator din orașul chinez Wuhan a fost larg răspândită pe internet în multe limbi. [10] Echipa BBC Reality Check a raportat că, „Într-o declarație publicată pe site-ul Universității din Kyoto, el a spus că este„ întristat ”că numele său a fost folosit pentru a răspândi„ acuzații false și dezinformare ”. [10]

+10 (10 voturi)
cypros.
23.09.2021, 03:09:22

FAC CEVA pe aplicatia lor .

-14 (14 voturi)
Modifică Setările