Avertizare de vânt puternic în cea mai mare parte a ţării. Starea vremii în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a emis o avertizare de vânt puternic pentru intervalul 5 – 8 ianuarie. În această perioadă, vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în regiunile estice, unde vitezele de rafală vor fi de 55 – 70 kilometri pe oră.

La munte, rafalele vor depăşi 90 de kilometri pe oră, iar în Moldova va ninge slab, mai ales în cursul zilei de luni.

În Capitală, cerul va fi predominant noros şi va ninge slab, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade.

În ţară, cerul va fi predominant noros în majoritatea zonelor. Se vor înregistra precipitaţii sub formă de ninsoare în Moldova, Banat, Transilvania şi în regiunile montane, dar şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, unde rafalele vor depăşi 80 – 90 de kilometri pe oră.

Luni, temperaturile vor scădea în Capitală. Cerul va fi predominant noros şi va ninge slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Vremea se va răci în toată ţara, minimele de temperatură încadrându-se între -13 şi -5 grade.

Marţi, vremea va fi rece în Capitală, iar în prima parte a zilei vor fi condiţii de ninsoare slabă. Noaptea vor exista condiţii de ceaţă.

În ţară, vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea, cu precădere în Transilvania şi în Moldova, iar în zonele joase izolat va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

Miercuri, în Bucureşti, vremea se va menţine rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va ajunge până la -9 grade. Vor exista condiţii de ceaţă.

În ţară, cerul va deveni mai mult noros în regiunile vestice şi nord-vestice, unde este posibil să ningă, iar spre dimineaţă vor exista precipitaţii mixte, ceea ce va duce la producerea de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi -3 grade, iar cele minime de la -20 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la -3 grade în Crişana şi Banat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite