În coasta Rusiei. Avioanele de luptă F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române participă la un amplu exerciţiu în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
f-16

Forţele aeriene ale Ucrainei au anunţat săptămâna aceasta organizarea în octombrie a unui amplu exerciţiu aerian – Clear Sky 2018 – la care vor participa aparate de zbor din forţele aeriene ale SUA, dar şi aeronavele multirol F-16 din partea României.

Anunţul a fost făcut de colonelul Roman Yurchil, purtătorul de cuvînt al forţelor aeriene ucrainene, care a precizat pentru presa rusă şi ucraineană că exerciţiul multinaţional Clear Sky 2018, programat încă de anul trecut, va fi cel mai mare exerciţiu aviatic de la proclamarea independenţei Ucrainei, la el participând forţe din SUA, România, Polonia, Danemarca, Marea Britanie, Franţa şi Estonia, relatează deschide.md.

Exerciţiul ar putea provoca o reacţie a Kremlinul, dat fiind că pregătirile militare ale Ucrainei şi NATO vizează în primul rând apărarea unei posibile agresiunie ruseşti şi au loc în contextul acutizării tensiunilor între Rusia şi Occident.

f-16
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite