UPDATE Alarmă falsă la 112: un bărbat a anunţat că un avion ultrauşor s-ar fi prăbuşit în sudul Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion ultrauşor s-ar fi prăbuşit, luni seară, pe un câmp din sudul Bucureştiului, mai exact în zona comunei 1 Decembrie din judeţul Ilfov, potrivit unui apel receptat de Serviciul 112. Cu toate acestea, echipajele de intervenţie care au cercetat zona nu au găsit nimic la faţa locului, totul dovedindu-se o alarmă falsă.

UPDATE Mai mulţi poliţişti şi pompieri, ajutaţi de cinci aparate de zbor, au căutat noaptea trecută epava avionului ultrauşor care s-ar fi prăbuşit în apropierea Bucureştiului.

Poliţiştii şi pompieri au mers pe câmp să caute aeronava căzută, însă nici urmă de vreun avion prăbuşit. Căutările s-au terminat în jurul orei 1.00.

Fumul văzut de bărbatul care a sunat la 112 ar fi provenit de la nişte paie arse pe câmp. 

Acesta nu va fi însă sancţionat pentru că autorităţile consideră a fost de bună credinţă şi nu a pus salvatorii pe drumuri dintr-o joacă. 

UPDATE 23.10 Ipoteza prăbuşirii unui avion în Ilfov este infirmată de rezultatele căutărilor, fumul văzut de cel care a sunat la 112 provenind, cel mai probabil, de la paiele arse pe câmp de un localnic, au declarat pentru adevarul.ro surse din cadru ISU.

„Cel puţin până în prezent, nu se confirmă ipoteza, nu a fost găsit niciun avion. În plus, au fost contactate ROMATSA şi cluburile aeronautice şi nimeni nu a reclamat pierderea vreunui aparat de zbor", a precizat reprezentantul ISU Ilfov, citat de Mediafax.


La faţa locului s-au deplasat echipaje de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Reprezentanţii Poliţiei Ilfov au declarat pentru „Adevărul" că a fost primit un apel la 112 în care s-a semnalat prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni, însă au precizat că deocamdată nu au informaţii privind pagubele produse.

ISU a trimis la faţa locului un echipaj de descarcerare şi o autospecială.

Avionul, de culoare albă

Coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a precizat pentru Mediafax că apelul la 112 a fost făcut de un bărbat.

Acesta a spus că a văzut un avion de mici dimensiuni, de culoare albă, din care ieşea fum şi care s-ar fi prăbuşit.

UPDATE 20.55:
Cel care a sunat la 112 nu mai ştie ce a văzut

Bărbatul care a anunţat că un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Ilfov a fost sunat înapoi de cei de la 112 şi le-a spus acestora că nu mai ştie exact ce a văzut, nefiind sigur dacă era vorba despre un avion sau despre altceva.

"Echipajele de intervenţie care s-au deplasat de urgenţă la locul unde ar fi căzut avionul nu au găsit nimic, astfel că bărbatul care a sunat la 112 a fost sunat înapoi şi a spus că acum nu mai este sigur ce a văzut, respectiv dacă a văzut un avion sau altceva", au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii SMURD.

Bărbatul anunţase iniţial la 112, luni seară, că a văzut un avion de mici dimensiuni, de culoare albă, din care ieşea fum şi care s-ar fi prăbuşit.

Echipaje de la ISU Ilfov şi SMURD s-au deplasat de urgenţă pe un câmp din zona comunei 1 Decembrie, unde ar fi căzut avionul.

De altfel, în zona din câmp indicată în apelul la 112, care este acum verificată în amănunt de echipaje, nu se vede nicio urmă de avion sau de fum, arată şi o poză realizată de adevarul.ro.

poza camp 1 decembrie avion prabusit iulia rosu

Zona verificată acum de oamenii legii, unde se presupune că ar fi căzut avionul ultrauşor  FOTO: Iulia Roşu
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite