Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Avocatul Poporului, despre declaraţiile rasiste ale primarului Dorin Florea: „Dreptul la alocaţie e al copilului, nu al părinţilor“

18
14 Jan 2020 21:03:05
Autor: Laurenţiu Sirbu
FOTO Mediafax / Alexandra Pandrea
FOTO Mediafax / Alexandra Pandrea

Avocatul Poporului, Renate Weber, a reacţionat în urma declaraţiilor rasiste ale primarului din Târgu-Mureş, Daniel Florea, la adresa românilor. Weber susţine că edilul greşeşte profund atunci când vorbeşte despre modul de acordare a alocaţiilor, fiindcă dreptul la acest venit este al copilului, nu al părinţilor. „COpii faci indiferent de ce spune sau nu primarul sau o altă autoritate”, a declarat aceasta.

„Am văzut că imediat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat şi cred că asta e ceea ce trebuia făcut, pentru că deocamdată suntem la nivelul doar al unei declaraţii, nu poate, nu are cum nici autoritatea locală să ia vreo altă măsură, (…) e o declaraţie nefericită – e prea puţin spus, pentru că nu aşa se face o politică de planificare familială, prin astfel de vorbe. Copii faci indiferent de ce spune sau nu primarul sau o autoritate. Dânsul lega acordarea alocaţiilor, deci beneficiile, de îndeplinirea unor criterii. Îmi pare rău să-i spun, dar aici cred că greşeşte profund, dreptul la alocaţie e al copilului, nu al părinţilor copilului. Vom vedea ce va decide CNCD”, a spus Weber.

Renate Weber a declarat că nu s-a sesizat în acest caz fiindcă este vorba doar de o declaraţie, însă va continua să discute pe tema asta, pentru că o asemenea „declaraţie produce rău”.

„Nu ne-am sesizat strict pentru că e vorba doar de o declaraţie, dar nici nu am avut când, pentru că ieri s-a întâmplat totul şi noi astăzi dimineaţa am fost aici, deci vom continua să discutăm pe tema asta. (…) O asemenea declaraţie produce rău. (…) Noi avem în lucru un raport care se cheamă ‘Discursul instigator la ură’ şi, din păcate, astfel de declaraţie e clar că induce în opinia publică ideea că anumite categorii de persoane care provin dintr-un anume mediu social sau de o anumită etnie, vezi Doamne, ele sunt cele care sunt predispuse să folosească legea într-un mod cu care domnul primar nu ar fi de acord”, a menţionat Avocatul Poporului, după ce a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Reprezentanţa UNICEF în România.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a fost chemat la audieri de preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, după declaraţiile rasiste pe care le-a făcut la adresa romilor.

Edilul a venit cu propunerea introducerii obligatorii a unei anchete sociale pentru tinerii care vor să facă un copil. În opinia lui Florea, cuplurile care îşi doresc să aibă copii ar trebui să îndeplinească anumite condiţii, iar statul ar trebui să aibă datoria să-i supravegheze pe tinerii care vor să devină părinţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Manole Scarlat
14.01.2020, 21:11:15

Da, dar îl gestionează părinţii care nu muncesc, ce ne tot ascundem după deget?

+6 (6 voturi)
Iulian Lupsa
14.01.2020, 21:16:41

Zise alogena asta stafidita si mai lua o gura de rahat!! Exact ca si alogenul Raetchi!!!

+4 (4 voturi)
Manole Scarlat
14.01.2020, 21:25:22

Iulian Lupsa: Uite cine a ajuns să guverneze şi să împartă dreptatea în ţara noastră! Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi! Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură, Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură, Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii, Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii, Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii, Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

+5 (5 voturi)
Un cititor
14.01.2020, 21:15:37

Imi pare rau ca trebuie sa-i dau dreptate primarului, fie el si ALDE ! Nu credeam. Ca nu trebuia sa zica.....e altceva. Dreptul la alocatie e al copilulu,......i si-l beau parintii.....mai ales la tara, in fam sarace, puturoase etc...Asistatii sociali....invatati asa de PSD !!! Cine sa le motiveze munca, daca asistenta sociala+ alocatia le garanteaza crasma juma de luna !?

+8 (8 voturi)
Michael Michael
14.01.2020, 21:16:45

Tanti Renate, trecand peste fatul ca esti o trasesita politica, sarind din barca PNL in barca ALDE, ai ajuns Avocat al Popurului nu pentru ca ai vre-un merit special ci in urma unei negocieri intre hoti. Pardon, politicieni. Revenind la subiect, o fi dreptul la alocatie al copiluli dar tot parintele il cheltuie. Astfel incat inceteaza cu ipocrizia. Si tot fiind Avocat al Poporului poate te-ai intreba ce doreste majoritate nu o minoritate cu...10 fuste si 10 puradei. "Sil vu ple musiu da si lu gura lu hasta micu ceva".

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (18)