Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul femeii decedate la Spitalul Obregia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul femeii găsită decedată în curtea Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia“ şi va face o anchetă pentru a vedea dacă a fost încălcată Constituţia, a informat vineri instituţia printr-un comunicat de presă

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează demersuri în cazul unei femei de 63 de ani internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, dată dispărută de către familie din data de 2 august, găsită moartă, miercuri, în curtea unităţii medicale. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia persoanelor cu handicap”, transmite Avocatul Poporului, într-un comunicat remis Mediafax.

Femeia găsită moartă în curtea Spitalului Obregia din Capitală dispăruse în urmă cu şase zile din unitate, avea 63 ani, era diagnosticată cu schizofrenie paranoidă şi se internase voluntar, însă ea obişnuia să fugă de acasă, spune ASSMB, care precizează că s-a început o cercetare în instituţie.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 4 au depistat, miercuri, în jurul orei 10.00, cadavrul unei femei ce fusese dată dispărută la oficialii Spitalului Alexandru Obregia din Capitală. Oamenii legii au descoperit cadavrul cu ajutorul câinelui de urmă, chiar în curtea spitalului.

„Cadavrul femeii a fost ridicat şi transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei”, transmit anchetatorii. 

Cu privire la cauzele şi condiţiile în care s-a produs decesul persoanei, cercetările au fost preluate de compartimentul Morţi Suspecte din cadrul Serviciului  Omoruri şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite