articolul anterior articolul urmator

Azi, la Strasbourg, test cu turnesol pentru politica românească

11
15 Apr 2019 10:14:40
Cristian Unteanu
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

11 Comentarii

Stancu Dan
15.04.2019, 10:49:25

Adicatelea, daca majoritarii izoleaza si marginalizeaza niste minoritari deoarece nu agreeaza comportamentu' minoritarilor se cheama ca majoritarii sunt vinovati deoarece "discrimineaza" si "nu etaleaza un comportament tolerant care sa-i ajute pe sarmanii minoritari sa se integreze". Daca insa marile grupuri politice europene izoleaza si marginalizeaza populistii ... nu mai sunt vinovati, deoarece grupurile alea (majoritare) nu discrimineaza si nu trebuie sa manifeste un comportament tolerant si sa-i ajute pe populisti sa se integreze. Lol. Stimati domni europeni, ipocrizia de care dati dovada e cu adevarat impresionanta !

+3 (5 voturi)
Podar
15.04.2019, 11:35:43

"N-o sa va mai dam capace, Romanasilor din Est, De veti face doar ce. place Ipocriților din Vest." Noi, putem sa o..."comitem", Sa gresim, suntem...",dulăi" Dar vouă, nu va permitem, Fiindcă sunteți.."mici catzei"...:))) Cam asta-i mentalitatea, Vesticilor birocrați... Ei sunt cu...imunitatea Iar noi suntem..."judecati"...! ...

0 (4 voturi)
Lucifer
15.04.2019, 11:57:09

1. Mai întîi, actuala UE a devenit inoperantă nemulţumind pe toată lumea. Superbirocraţia kafkiană de la Bruxelles, dar şi ifosele şi propunerile scandaloase ale lui Macron care au oripilat întreaga Europă, au produs Brexitul şi reticenţa altor state ca Italia şi ţările din Est fost comuniste. Comisia Europeană a fost condusă de vreo 20 de ani de alianţa "progresistă" dintre PPE (centru dreapta)-ALDE(liberalii progresişti de centru-stânga) şi PSE (socialiştii europeni, "internaţionalişti/progresişti" de stânga), adică o alianţă stânga-dreapta de tip progresist, care vrea să împingă lucrurile spre formarea unei Federaţii/Statele Unite ale Europei/Imperiu germano-francez anti-SUA dar pro-Rusia. Ei, PPE+ALDE+PSE AU DISTRUS actuala Uniune Europeană prin încercarea lor de a o anexa carului de luptă germano-francez. 2. O ALTĂ/NOUĂ Uniune Europeană se impune, dar pe alte principii. Singurul punct de evoluţie este cel al Germaniei care glisează încet şi sigur către "conservatorismul" de tip Trump, UK, Italia, etc. Astfel încât o evoluţie CONSERVATOARE a viitoarei UE este posibilă. Probabil Germaniei îi convine mai mult o Europă "conservatoare", cu o identitate culturală şi creştină, o alianţă de state suverane care de bunăvoie şi nesilite de nimeni să aibă o acţiune comună în luptă cu marile sfidări ale globalismului. Probabil Germania se va decupla de Franţa şi se va apropia de SUA+UK, Franţa devenind un balast prea costisitor.... 3. Mulţi vor plânge că se va renunţa la "internaţionalismul/globalismul" de stânga. A venit vremea ca socialismul să fie trimis la groapa de gunoi a istoriei. 4. România se pregăteşte şi ea cum poate pentru a se poziţiona în această nouă paradigmă europeană. De ex. PNL şi-a asumat o doctrină "conservatoare" şi s-a ataşat orientării politice conservatoare a PPE condus de Germania.

+3 (5 voturi)
1mike
15.04.2019, 12:12:40

Clar, viram spre populism si socialism.

0 (4 voturi)
. UnOarecare
15.04.2019, 12:54:44

Zici UE si tragi apa

-1 (3 voturi)