Băluţă continuă să ridice maşinile în Sectorul 4 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile sunt depozitate la REMAT Sud   FOTO Biroul de Presă - Primăria Sectorului 4
Maşinile sunt depozitate la REMAT Sud   FOTO Biroul de Presă - Primăria Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 al Capitalei continuă să pună în practică o decizie a edilului Daniel Băluţă, care stârneşte controverse. Concret, a fost  intensificat războiului împotriva proprietarilor de maşini  care îşi lasă autoturismele pe domeniul public.

Este vorba de automobile aparent părăsite, nefolosite de multă vreme, în parbrizul cărora Poliţia Locală a lăsat somaţii de ridicare, după care a trecut la fapte şi le-a luat cu platforma.  50 de astfel de vehicule au fost ridicate şi depozitate pe un teren de la marginea Capitalei, închiriat de la REMAT Sud. 

“Pentru autovehiculele în cauză, devenite în timp adăposturi pentru oamenii străzii şi câini, ascunzători pentru şobolani sau depozite de gunoi, au fost încheiate procedurile prealabile ridicării. 

Alte aproximativ 800 de autovehicule abandonate sau aflate în stare avansată de degradare - din cele 1.100 care au fost identificate de la începutul anului şi până în prezent de către poliţiştii Serviciului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 4 -, au fost ridicate deja de pe domeniul public, fie direct de către proprietari, în urma somaţiilor repetate ale poliţiştilor locali, fie de către reprezentanţii Poliţiei Locale”, se arată într-un comunicat al Primăriei sector 4.

Vând maşinile altora

Primăria Sectorului 4 vrea să obţină şi profit din vânătoarea de maşini. Astfel, autoturismele ridicate vor fi evaluate şi scoase la licitaţie. „Vehiculele abandonate şi revendicate care au fost ridicate de pe domeniul public ajung în parcul de maşini, iar Serviciul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 4 poate să facă demersuri pentru casarea lor sau, în urma unei licitaţii, cele aflate într-o stare bună pot ajunge la un nou proprietar. Acţiunea de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public este una care nu mai suportă niciun fel de amânare. Pe lângă faptul că ocupă degeaba spaţiile de parcare, maşinile care au fost sau urmează să fie ridicate au devenit adevărate focare de infecţie“, a explicat, cu ceva timp în urmă, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.

Pot apărea abuzuri

Specialiştii spun că măsura de ridicare a maşinilor de pe domeniul public poate da naştere la abuzuri şi că etapele prevăzute de lege pentru această operaţiune trebuie respectate cu stricteţe. „Pot apărea abuzuri şi să te trezeşti că Primăria vrea să îţi ridice maşina aiurea, pentru că vorbim de dreptul de proprietate. Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate vorbeşte despre indicii temeinice că maşinile ar fi fără stăpân sau că ar fi abandonate. Aici s-ar putea da o interpretare abuzivă. (...) Depinde de modul în care se va face preluarea maşinilor. Nu înseamnă că dacă o maşină e veche este neapărat abandonată“, a explicat un avocat, consultat de „Adevărul“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite