Banii din taxa auto vor fi returnaţi de Agenţia Naţională pentru Adminitrare Fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxa auto se va plăti atunci când maşina va fi vândută în cazul celor care nu au plătit-o până acum
Taxa auto se va plăti atunci când maşina va fi vândută în cazul celor care nu au plătit-o până acum

Laszlo Borbely a declarat, azi, că banii din taxa auto vor fi returnaţi de  Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF) şi că există resursele financiare pentru restituire.

Ministrul Mediului a spus că legea  privind restituirea banilor din taxa auto trebuie să fie promulgată.

Borbely a spus că returnarea banilor se va realiza de către ANAF, el neputând însă preciza cât timp ar putea dura procedura, din momentul solicitării şi până la returnarea banilor. Întrebat dacă există resursele financiare pentru restituirea taxei, ministrul Mediului a confirmat acest lucru.

Taxa de poluare auto a fost adoptată, joi, de Camera Deputaţilor, care a fost forul decizional în cazul acestui proiect.

Actul normativ prevede că noua taxă auto va fi cu circa 25% mai mică faţă de cea actuală, iar cei care au plătit, începând din 2008, o taxă mai mare faţă de varianta redusă vor putea să ceară direcţiilor fiscale judeţene diferenţa, care se ridică, în total, la circa 200 milioane lei.

Pe de altă parte, noua lege încearcă să aplice principiul "poluatorul plăteşte", astfel că noua taxă de poluare "va fi plătită, o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite