Bărbat din Harghita reţinut după ce a comandat online „euro chinezeşti“ pe care i-a pus în circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPJ Harghita
FOTO IPJ Harghita

Peste 100 de bancnote contrafăcute, în euro şi dolari, au fost descoperite şi scoase din circulaţie de poliţişti, în urma unei percheziţii domiciliare, desfăşurată în judeţul Harghita, la Odorheiu Secuiesc, iar un localnic a fost reţinut.

„Pe 18 iulie, poliţiştii au organizat o acţiune pe linie de falsificare de monede. Au fost efectuate mai multe investigaţii, dar şi o percheziţie domiciliară, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în urma căreia au fost descoperite şi scoase din circulaţie 116 bancnote contrafăcute (respectiv 3 de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 de 200 de euro şi 87 de 100 de dolari)”, anunţă Poliţia. 

Din cercetările poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate rezultă că, în cursul lunii mai, un bărbat de 46 de ani, din Odorheiu Secuiesc, ar fi comandat de pe un site mai multe astfel de bancnote, pe care ulterior le-ar fi oferit altor persoane. 

Astfel, în cursul lunii iunie, i-ar fi oferit unui bărbat, de 32 de ani, mai multe bancnote în euro contrafăcute, iar una dintre acestea i-ar fi fost oferită unui tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi încercat, luna trecută, să o plaseze angajatului unei benzinării, însă acesta a observat că este contrafăcută şi a sesizat poliţia. 

”Faţă de bărbatul de 46 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând ca, astăzi, 19 iunie, să fie prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate în dosar, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monede,punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune”,precizează poliţiştii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite