Bărbat din Reghin, arestat pentru clonare de carduri, după ce a golit conturile mai multor americani. Instanţa a decis predarea lui în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine:Adevărul / Ionuţ Mureşan
Imagine:Adevărul / Ionuţ Mureşan

Un bărbat care ar fi clonat carduri şi ar fi golit conturile mai multor americani a fost prins de poliţiştii din Mureş, iar apoi a fost arestat preventiv de judecători, pentru 30 de zile, în vederea extrădării în SUA.

„La data de 25 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş au pus în executare un mandat de aducere, emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Mureş, pe numele unui bărbat, de 42 de ani, din Reghin”, se arată un comunicat al  IGPR. 

Autorităţile judiciare din SUA au formulat o cerere de asistenţă cu privire la cel în cauză.

„În fapt, acesta este bănuit că, în perioada 2019 şi până în prezent, împreună cu alte persoane, ar fi instalat dispozitive de acces la diverse bancomate şi terminale de plată. Aceştia ar fi colectat numere de conturi şi informaţii de cont, iar, ulterior, ar fi efectuat mai multe retrageri de numerar din conturile victimelor. (...) Cel în cauză a fost prezentat instanţei, iar aceasta a emis un mandat de arestare provizorie faţă de bărbat, în vederea extrădării”, a arătat Poliţia Română.

Potrivit IGPR, pentru administrarea probatoriului, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT - ST Târgu Mureş, au efectuat o percheziţie domiciliară la persoana bănuită de comiterea faptelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite