Bărbatul care a făcut glume obscene la 112 pe tema noului coronavirus, apropiat al interlopilor. George Pian, prieten cu unul dintre mituitorii unei judecătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Pian, bucureşteanul care a postat pe Facebook un video în care sună la 112 şi îi spune operatoarei o obscenitate legată de coronavirus este un apropiat al lumii interlope, aşa cum reiese din lista lui de prieteni de pe Facebook, între care apare unul dintre cei care au mituit-o pe judecătoarea Elena Burlan Puşcaş.


Printre cei 3.681 de prieteni pe care George Pian îi are pe Facebook se află şi Domnu Sermin, unul dintre inculpaţii care au fost implicaţi într-un dosar având ca obiect redeschiderea urmăririi penale pentru mituirea juddecătoarei Elena Burlan Puşcaş.

gggg


Numele lui Domnu Sermin apare în dosarul 4263/2/2018 de la Curtea de Apel Bucureşti, alături de cel al judecătoarei Elena Burlan Păşcaş şi al unui anume Dulă Pian. Nu este clar dacă există o identitate între acesta din urmă şi personajul autor al telefonului fals la 112, care îşi spune în mediul online George Pian. Multe persoane din lista de prieteni ai lui George Pian au porecle în loc de nume, precum Kempes Recuperatoru, Princess Chocolatee sau Vanesa Sefa Ta.


Cert este că Domnu Sermin e legătura online certă a lui George Pian cu dosarul de la Curtea de Apel Bucureşti, în care a fost vizată şi judecătoarea Elena Burlan Puşcaş.

Făcuţi „scăpaţi” pentru 10.000 de euro


În octombrie 2018, judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti Elena Burlan Puşcaş a fost  trimisă în judecată de procurorii anticorupţie. Ea este acuzată că ar fi luat 63.000 de euro mită de la un clan de interlopi.


„Astfel, în legătură cu o cauză penală pe care inculpata a avut-o spre judecată, aceasta a primit suma de 10.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi alţi 30.000 de euro pentru a dispune pronunţarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei faţă de toţi cei nouă inculpaţi judecaţi”, se arată într-un comunicat al DNA.


În acelaşi context, pentru aceeaşi sumă de bani, printr-o sentinţă din luna februarie 2010, judecătoarea Burlan-Puşcaş a pronunţat pedepse cu suspendarea executării faţă de toţi inculpaţii din dosarul respectiv. În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentinţă a fost desfiinţată în parte, Curtea de Apel Bucureşti pronunţând pedepse cu executare, de 5 şi 8 ani respectiv, faţă de autorii infracţiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de opt ani, respectiv şapte ani şi jumătate.

Dosar redeschis la cererea DNA


Tot în 2018, magistraţii au admis cererea de redeschidere a urmăririi penale făcută de către procurori cu privire la judecătoare şi cei acuzaţi de mituirea ei: Dulă Pian, Domnu Sermin, Dincă Vasile Mitică, Zlătaru Valentin Marian, Dumitru Marian, Ioniţă Iulian, Bera (Soreaţă) Silvia, Burlan-Puşcaş Elena, Tache Silviu Mădălin.

Iată decizia magistraţilor: „Constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei emisă de DNA în dosarul nr. 4263/2/2018 şi confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de Dinca Vasile Mitica, Silviu Madalin, Zlataru Valentin Marian, Dumitru Marian, Domnu Sermin si Dula Pian sub aspectul savarsirii infr. prev de art 6/1 din Lg. 78/2000 ( n.r. – infracţiuni de corupţie), Burlan Elena sub aspectul infracţiunii prev. de art. 254 alin.1 C.p.rap. la art. 6 si 7 din Lg.78/2000. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 16.08.2018”.

George Pian şi glumele lui obscene la 112

George Pian – bucureşteanul care a postat pe Facebook un video în care sună la 112 şi îi spune operatoarei o obscenitate legată de coronavirus a fost amendat de poliţişti cu 1.000 de lei – fapt care nu l-a descurajat să poste în continuare alte glume de prost gust pe acelaşi subiect.


„Referitor la filmarea apărută în spaţiul public, în care un bărbat se filmează în timpul efectuării unui apel fals pe 112, facem precizarea că acesta a fost condus ieri, la sediul Secţiei 21 Poliţie şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.


Pe data de 22 martie, George Pian a postat un video pe reţeaua Tik Tok şi apoi pe Facebook în care face un apel fals la 112. Pe telefonul mobil pe care acesta îl ţine în mână se vede clar că apelul a fost făcut la numărul de urgenţă. După ce o ţine de vorbă pe operatoarea care îl întreabă ce urgenţă are, bărbatul îi spune o obscenitate.


Marţi, în jurul prânzului, bărbatul a postat un nou video, din care rezultă că a apelat la serviciile unei escorte, care îi spune „tarifele”. „Acuma e oroblemă cu virusul ăsta, te deranjează dacă vin cu o mască de gaze pe faţă”, îi spune George Pian, care râde singur de propria „ispravă”.


„A durut amenda?”, îl întreabă unul dintre utilizatorii care au comentat noul vidoclip. Unii dintre cei care comentează postările lui George Pian îl înjură, alţii se arată amuzaţi de clipurile video.


După video-ul în care ţine lina de urgenţă ocupată, George Pian a postat un mesaj agramat: „atentie acest video este un pamflet!!!! la telefon era sora mea si eu am trexuto (n.r. – trecut-o) in telefon 112 multumesc celor ce au inteles gluma o zi frumoasa”.


În perioada 25 februarie – 18 martie, operatorii STS au preluat peste 12.000 de apeluri referitoare la virusul COVID-19. În foarte multe cazuri, cetăţenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a afla informaţii despre coronavirus, fără a avea urgenţe reale. În cazul apelurilor  false la 112, amenzile merg până la suma de 5.000 de lei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite