Baronaşi PSD din Caraş-Severin se foloseau de presă pentru a mazili şefi de instituţii. Codrin Ştefănescu: „Sunt convins de nevinovăţia colegilor mei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codrin Ştefănescu Imagine: Mediafax Foto
Codrin Ştefănescu Imagine: Mediafax Foto

Un număr de 16 suspecţi de şantaj, constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu sunt în vizorul DIICOT Caraş-Severin după ce s-ar fi folosit de mass-media pentru a înlocui din funcţe persoane din instituţii publice cu altele, subordonate politic sau obediente conducerii judeţene a PSD.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, a fost audiat vineri la sediul DIICOT Caraş-Severin. Acesta a confirmat că are calitatea de suspect în acest dosar, mai mult, că ancheta vizează persoane din PSD Caraş-Severin.

„Sunt convins de nevinovăţia colegilor mei, este o organizaţie puternică, care a obţinut foarte multe voturi, şi la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale (...) şi am încredere că vor fi uniţi şi această anchetă va scoate la iveală adevărul şi că delaţiunile şi plângerile care s-au făcut nu au un temei rezonabil real. (…) Eu sunt suspectul care am venit în judeţ de două ori, o dată în ianuarie anul trecut, odată cu constituirea unei echipe interimare de conducere a PSD, şi a doua oară când am venit în martie, împreună cu mai mulţi colegi din conducerea centrală a partidului şi mai mulţi miniştri, am stat şase ore şi am asistat la alegerile judeţene de partid”, a declarat Codrin Ştefănescu, citat de News.ro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, un grup infracţional organizat urmărea schimbarea din funcţii a şefilor acestor instituţii publice şi înlocuirea acestora cu persoane obediente sau apropiate de liderii grupării. Scopul urmărit era acela de a prelua controlul asupra instituţiilor publice din judeţul Caraş-Severin.

„Înlocuirea şefilor instituţiilor se putea realiza doar în situaţii excepţionale, respectiv în cazul săvârşirii unor fapte penale sau a unor abateri disciplinare grave. Pentru realizarea acestui scop, membrii grupului infracţional au ticluit crearea artificială a unor presupuse abateri disciplinare grave săvârşite de către conducătorii instituţiilor pe care urmăreau să îi schimbe din funcţiile deţinute”, arată un comunicat al DIICOT.

Scandalurile, amplificate artificial în presa controlată

Pentru a justifica sau pentru a determina demararea unor controale la instituţiile a căror şefi voiau să îi schimbe, membrii grupării apelau la mass-media. 

„Pentru a amplifica gravitatea presupuselor abateri disciplinare, membrii grupului publicau periodic articole în mass media locală controlată de către aceştia, articole ce aveau ca scop crearea unui pretext pentru declanşarea de controale disciplinare şi crearea unor presiuni mediatice asupra modului de efectuare a controalelor”.

Presa locală scrie că printre cei 16 suspecţi se numără parlamentarii PSD de Caraş-Severin Luminiţa Jivan şi Ionuţ Chisăliţă. Pe lângă liderii social-democraţi de la nivel de judeţ, sunt vizaţi şi  Codrin Ştefănescu sau Georgică Severin, directorul Societăţii Române de Radiodifuziune.

„Aceştia ar avea legătură cu încercarea de eliminare a managerului Laura Sgaverdea de la conducerea Radio Reşiţa şi cu instalarea unor jurnalişti apropiaţi partidului. Laura Sgaverdea a anunţat încă de anul trecut că va sesiza organele de cercetare penală, surse apropiate anchetatorilor susţinând că în perioada următoare mai mulţi angajaţi ai postului vor da cu subsemnatul la DIICOT. Fostul şef al Poliţiei din Caraş-Severin, Viorel Avram, ar fi fost şi el victima unei infracţiuni de şantaj. Mai exact, pentru că nu ar fi dorit să plece de bunăvoie din funcţie pentru a fi instalat un şef agreat de PSD, ar fi fost linşat mediatic pentru a se creea premisa unui control justificat, urmat eventual de sancţiuni”, arată expressdebanat.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite