Băsescu: Am fost cu un pas înainte altor state UE privind măsurile anticriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele ţării a declarat că este "un optimist incurabil cu privire la şansele României în UE"
Preşedintele ţării a declarat că este "un optimist incurabil cu privire la şansele României în UE"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că România a fost "cu un an" înaintea altor state ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte măsurile de austeritate anticriză, deşi primeşte lecţii de la acestea. Declaraţia a fost făcută în cadrul întâlnirii cu delegaţia comunităţii româneşti din Franţa.

Şeful de stat s-a declarat "un optimist incurabil cu privire la şansele României în UE" şi recesiunea care a marcat ţările lumii a oferit României "o şansă extraodinară" să demonstreze că poate ieşi dintr-o situaţie dificilă.

"Vă pot spune că măsurile luate de noi, oricât de criticate au fost în ţară, azi ne fac să răsuflăm uşuraţi în raport cu ce trebuie să se întâmple în multe alte ţări care până de curând ne-au dat lecţii şi continuă să ne dea într-una. Noi primim lecţiile, dar de data asta am fost cu un an înaintea lor", a afirmat, astăzi, preşedintele Traian Băsescu.

"Noi am făcut un obicei din a ne întâlni cu români de pretutindeni, într-o formă în care să ne permită un schimb de informaţii, în primul rând să ştim ce am putea face pentru comunităţile româneşti de peste mări şi ţări. Vă mulţumesc încă o dată că aţi venit", a spus Traian Băsescu, la începutul întâlnirii cu delegaţia comunităţii româneşti din Franţa.

Şeful statului le-a spus oficialilor veniţi în ţară că România, ca orice altă stat, este prins "în vârtejetul ăsta, al dificultăţilor economice", relatează Mediafax.

El a mai afirmat că în programele impuse de guvernele statelor din UE se regăsesc măsuri pe care România le-a adoptat în 2010 şi începutul lui 2011. "Asta ne dă sentimentul că şi românii au putut gândi corect despre cum să-şi scoată ţara din criză", a mai spus şeful statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite