Bilanţ CSM. Mateescu: „Sistemul judiciar a trecut printr-o catastrofă. Ca urmare a unor declaraţii iresponsabile, plecările au continuat să crească”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
csm facebook

Preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, susţine că, în ultimii doi ani, sistemul judiciar a trecut printr-o catastrofă, făcând referire la lipsa resursei umane.


“Sistemul judiciar a trecut prin doi ani extrem de grei. Niciodată nu ne-am fi imaginat că este posibil să fim lipsiţi de aportul resursei umane noi, în condiţiile în care urmare a unor declaraţii chiar iresponsabile, oricum nefericite, dar şi a altor împrejurări, plecările din sistem au continuat să crească, volumul de dosare a continuat să rămână unul extrem de ridicat.

A fost o catastrofă din perspectiva resurselor umane această lipsă şi sperăm ca niciodată să nu se mai repete pentru că urmările pe planul magistraturii, pe planul înfăptuirii actului de justiţie nu doar că sunt acum nefaste, dar vor fi şi mai nefaste pe termen mediu şi lung”, a declarat, în şedinţa plenului CSM de prezentare a raportului de activitate, preşedintele Bogdan Mateescu.

Conform CSM, la începutul anului 2021, din totalul de 5077 de posturi de judecător, erau ocupate 4453 şi vacante 624. De asemenea, la nivelul parchetelor, din totalul de 3020 posturi de procuror, în aceeaşi perioadă erau ocupate 2530, alte 547 fiind vacante.

La nivel financiar, CSM are prevăzut pentru anul viitor un necesar de cheltuieli stabilit, la nivelul creditelor bugetare, la plafonul de 51,597 milioane euro, într-o creştere evidentă faţă de bugetul de cheltuieli al anului în curs (39,337 milioane euro), şi faţă de cel al anului 2020 (32,552 milioane euro).

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite