Bilanţ IGSU: Zece localităţi din şase judeţe şi Capitala, afectate de ploile şi vijeliile din ultimele ore. Zeci de copaci rupţi, subsoluri şi străzi inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto igsu furtuna

Zece localităţi din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Ilfov şi Prahova, dar şi Capitala au fost afectate de ploile torenţiale şi vântul puternic. Bilanţul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) arată că au acţionat pentru pentru evacuarea apei din 18 curţi şi de pe 3 străzi şi pentru îndepărtarea a 52 copaci rupţi şi 2 stâlpi de iluminat prăbuşiţi. Au fost avariate cinci acoperişuri de imobile şi 31 de autoturisme.

„În contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, au fost înregistrate efecte în 10 localităţi din 6 judeţe (AG, DB, DJ, GJ, IF, PH) şi mun. Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 18 curţi, 6 subsoluri/beciuri, 2 anexe şi de pe 3 străzi. De asemenea, salvatorii au mai acţionat şi pentru îndepărtarea şi degajarea a 52 copaci rupţi, 2 stâlpi de iluminat prăbuşiţi, fiind avariate 5 acoperişuri de imobile şi 31 de autoturisme”, informează IGSU duminică. 

În condiţiile în care şi pentru perioada următoare sunt prognozate vijelii puternice, ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată, autorităţile recomandă  populaţiei să cureţe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, să nu traverseze râurile şi să nu se apropie de malurile acestora, iar în condiţii de vânt puternic că evite să se adăpostească în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

În plus, se recomandă sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime, închiderea ferestrelor locuinţei şi altor categorii de construcţii şi să nu fie atinşi stâlpii sau firele căzute la pământ.

De la intrarea în vigoare a avertizărilor meteorologice, în judeţele aflate sub avertizarea Cod Portocaliu au fost convocate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi au fost activate grupele operative.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite