Bilanţul victimelor de pe şoselele României în primele două zile de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele două zile de Crăciun din acest an au adus mai puţine victime pe şoselele ţării în comparaţie cu anul trecut. În total, cinci persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite în urma accidentelor rutiere. În schimb, în zilele de 25 şi 26 decembrie 2011, bilanţul victimelor arăta şase morţi şi 28 de răniţi.

Vremea caldă din preajma Sărbătorilor de Crăciun din 2012 a avut ca efect şi scăderea numărului victimelor accidentelor rutiere.

În total, în zilele de 25 şi 26 decembrie, cinci persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite pe şoselele ţării, în cele patru accidente care au avut loc în aceste zile, în comparaţie cu cei şase morţi şi 28 de răniţi din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Şapte persoane, între care şi un copil, au ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova, în urma unui accident de circulaţie petrecut, miercuri seară, în localitatea doljeană Malu Mare, după ce două maşini s-au ciocnit frontal din cauza unei depăşiri, unul dintre autoturisme răsturnându-se de mai multe ori, potrivit Mediafax.

Un băiat de 11 ani a murit, iar altul de zece ani a fost rănit, miercuri – 26 decembrie 2012, după ce o maşină condusă de un tânăr care nu avea permis de conducere a derapat şi i-a lovit pe cei doi copii în dreptul comunei vâlcene Grădiştea.

Şofer fără permis la volan

Tânărul a fugit de la locul accidentului, însă a fost identificat şi adus la audieri de poliţiştii vâlceni, fiind cercetat pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducerea unui autovehicul fără permis, potrivit inspectoratului judeţean de poliţie.

Un alt accident grav a avut loc tot pe 26 decembrie în dreptul localităţii oltene Dioşti, pe DN 60, între Craiova şi Caracal. În accident au fost implicate două maşini, iar în urma impactului, unul dintre pasageri a decedat, doi au fost grav răniţi, iar alte trei persoane aveau răni mai uşoare, potrivit Mediafax.

Alte două persoane au murit şi trei au fost rănite în urma unui accident care a avut loc în cea de-a doua zi de Crăciun, pe DN 15 E 60, în zona localităţii mureşene Valea Izvoarelor, după ce şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, fiind preocupat de schimbarea frecvenţei radio, iar maşina a derapat şi s-a tamponat cu un autocamion.

Nici prima zi de Crăciun din acest an nu a fost lipsită de incidente pe şoselele României. O persoană a murit, iar alte patru au fost transportate la spital, marţi seară, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat într-o râpă adâncă de patru metri, în apropiere de Moreni, judeţul Dâmboviţa, potrivit inspectoratului judeţean de poliţie.

2011, bilanţ sumbru

Bilanţul celor două zile de anul trecut, când carosabilul a fost umed şi parţial acoperit cu zăpadă pe multe artere rutiere, a fost unul mult mai sumbru: şase morţi şi 28 de răniţi, în urma celor opt accidente rutiere înregistrate.

Ziua de 26 decembrie s-a dovedit una nefastă pentru Capitala ţării, unde au avut loc trei accidente rutiere grave: două pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului, soldate cu un mort şi şase răniţi, iar alte şase persoane au ajuns la spital după un accident produs în zona Podului Basarab.

Alte două persoane au murit după ce au fost lovite de maşini în judeţul Bistriţa-Năsăud, iar un accident între două maşini care s-au ciocnit frontal în Teleorman a cauzat moartea a două persoane şi răni grave în cazul altor doi oameni. 

În Vâlcea, o persoană a murit, iar nouă copii au fost răniţi după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat.

Iar în prima zi de Crăciun din 2011 au avut loc două accidente, în judeţele Vaslui şi Dâmboviţa, soldate cu cinci răniţi, potrivit Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite