Bilanţul tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 61 de morţi. Încă o victimă a decedat în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
poze colectiv inainte de incendiu foto arhiva mea / facebook

Numărul deceselor în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 61, după ce una dintre persoanele grav rănite în tragedia petrecută în seara de 30 octombrie a decedat în Germania, conform TVR.

Pacienta avea 36 de ani şi fusese transferată în Germania în urmă cu o lună, de la Spitalul Bagdasar-Arseni. Conform TVR, ea se afla în stare gravă, suferind complicaţii digestive şi trecând prin multiple intervenţii chirurgicale.

Ultimul deces al unei persoane rănite în incendiu a survenit pe 22 noiembrie, atunci când Alexandru Hogea, în vârstă de 19 ani, a murit într-o clinică din Viena. 

Incendiul din clubul Colectiv devine, astfel, cea mai mare tragedie petrecută în România de la căderea regimului comunist, ca număr al persoanelor decedate, depăşind accidentul aviatic de la Baloteşti, petrecut pe 31 martie 1995. Atunci, prăbuşirea unei aeronave TAROM tip Airbus 310 s-a soldat cu moartea tuturor celor 60 de persoane aflate la bord.

61 de persoane au murit şi alte 120 au fost rănite după ce un incendiu a pornit în seara de 30 octombrie, în clubul Colectiv din Capitală, acolo unde aproximativ 400 de persoane participau la concertul trupei Goodbye to Gravity.

11 persoane sunt cercetate în ancheta tragediei, dintre care 8 se află în arest: cei trei acţionari ai clubului, doi foşti angajaţi ISU Bucureşti-Ilfov, patronii şi un angajat al firmei care a livrat artificiile din cauza cărora a pornit incendiul, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi alte două angajate ale Primăriei Sectorului 4. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite