Binoche şi Bardem, victorie la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juriul ediţiei 2010 a Festivalului de Film de la Cannes, condus de regizorul american Tim Burton, s-a achitat, ieri-seară, de ceea ce criticii denumiseră o „misiune imposibilă“, ţinând cont de calitatea destul de slabă a peliculelor aflate în competiţie.

Dacă distincţia supremă, Palme d'Or, a revenit unui cineast mai puţin cunoscut, thailandezul Apichatpong Weerasethakul, şi filmului său „Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives" / „Oncle Boonmee celui qui se souvient de ses vies antérieures", palmaresul cannez s-a achitat, în secţiunea premiilor de interpretare, de „datoria" faţă de doi mari actori contemporani.

Actriţa franceză Juliette Binoche a primit (din partea colegului ei Guillaume Canet) premiul de interpretare feminină pentru rolul din „Copie Conforme" (filmul regizorului iranian Abbas Kiarostami), iar distincţia pentru interpretare masculină a fost împărţită de spaniolul Javier Bardem - pentru „Biutiful", în regia lui Alejandro González Iñárritu - şi de Elio Germano, în „La nostra vita". ­Premiul le-a fost înmânat celor doi de frumoasa Diane Kruger.

Marele Premiu al Juriului a fost acordat - de mâna Salmei Hayek - unuia dintre favoriţii competiţiei, „Des hommes et des dieux", de Xavier Beauvois. O surpriză a constituit-o premiul pentru regie acordat actorului francez, trecut în spatele camerei, Mathieu Amalric, pentru filmul „Tournée". Fericit, Amalric a primit trofeul înmânat de actriţa americană Kirsten Dunst.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite