Birchall continuă contrele cu Savonea: „O să răspundem fiecare pentru ce am făcut sau nu în raportul MCV”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a observat luni dimineaţă că era normal că CSM să facă observaţii în cazul draftului raportului MCV, declarând că modul în care CSM-ul condus de Lia Savonea acţionează este regretabil.

Declaraţie vine după ce în weekend fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, şi CSM, condus de Lia Savonea, au reclamat că draftul raportului MCV a fost clasificat, scrie ziare.com.

  

Birchall spune că regretă că invitaţia lansată cu bună credinţa către Consiliul Superior al Magistraturii de a vedea draftul raportului MCV a fost tratată cu refuz, spunând că procedura a fost la fel că în anii trecuţi. 

  

"Am lansat această invitaţie, i-am invitat exact în momentul în care Ministerul Justiţiei a fost notificat de către Ministerul Afacerilor Externe că o să primim documentul. 

  

Eu regret că la un gest de bună credinţa şi un gest de curtoazie instituţională, pentru că mie mi se se pare normal că fiecare să îşi formuleze eventuale observaţii în dreptul sau, aşa cum, de exemplu, au făcut reprezentanţii Parlamentului şi ai celor de la ANI, aşa cred eu că era normal şi din partea CSM-ului, dar sigur că nu pot eu să comentez într-un fel sau altul, doar regret că o invitaţie lansată cu bună credinţa şi un gest de deschidere şi cooperare loială interinstituţională a fost tratată cu un asemenea refuz. 

  

Dar să ştiţi că fiecare până la urmă o să răspundem, fiecare în dreptul nostru, pentru ceea ce am făcut şi ceea ce nu am făcut în acest raport. O să vedeţi mâine sau poimâine", a afirmat Ana Birchall, citată de News.ro. 

  

Ea a explicat că nu este vorba de raportul MCV, ci de un draft de lucru, iar procedura este la fel că în anii trecuţi. 

  

"Nu este vorba de raport MCV, este vorba de un draft de lucru, este o mare diferenţă. Anul acesta nu s-a procedat altfel decât în anii trecuţi. Deci documentul a venit în această formă, exact cum au venit şi în anii trecuţi, şi am văzut comentariul unui fost ministru al Justiţiei (Tudorel Toader-n.red.) şi mă abţin să fac eu comentarii, probabil că domnia să nu cunoaşte regimul, pentru că înţeleg că nici măcar nu era în minister atunci când colegii mei şi colegele mele lucrau la eventualele observaţii. 

  

 Eu m-am săturat de atâtea minciuni propagate în spaţiul public, s-a demonstrat că ceea ce am spus eu de la început este adevărul, confirmat şi de către Ministerul Afacerilor Externe şi anume ministrul Justiţiei şi Ministerul Justiţiei nu au intervenit nici sub formă regimului documentului şi nici asupra termenelor de răspuns şi faptul că eu cu colegele şi colegii mei şi colegi din Parlament am fost aici şi sâmbătă la muncă şi alţii nu au dorit să vina este fix problemă lor, dar mi se pare normal că fiecare să fi putut face observaţii în dreptul nostru", a mai afirmat Ana Birchall. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite