Birocraţie în plină criză COVID-19: Cozi la DSP Bucureşti, zeci de persoane care au ieşit din izolare aşteaptă adeverinţele necesare pentru concediul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane stau la coadă ore în şir la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Sectorul 2 al Capitalei, fără să poată păstra distanţa de siguranţă între ele. Oamenii se înghesuie la gardul instituţiei pentru a primi adeverinţele de ieşire de la autoizolare.

Oamenii care se înghesuie pe trotuarul îngust din faţa instituţiei se plâng că au contactat DSP pe mail sau telefonic şi nimeni nu le răspunde, prin urmare au venit la faţa locului. Care este cauza înghesuielii? Programul cu publicul al instituţiei este doar între orele 13 şi 15, iar unii s-au aşezat la coadă de la ora 11.00.

Coada nu scade deloc, pentru că doar din când în când iese câte un funcţionar care le dă oamenilor actele peste gard. E vorba de cei întorşi din străinătate de la muncă, fără simptome, care au fost plasaţi în izolare, conform regulilor, arată g4media.ro. Adeverinţele sunt necesare pentru concediul medical retroactiv care să justifice lipsa de la serviciu timp de 14 zile.

Purtătorul de cuvânt al  Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a admis că este o problemă la DSP Bucureşti, cauzată de suprasolicitarea instituţiei, dar atrage atenţia că oamenii îşi pot obţine certificatele medicale şi de la medicii de familie.

Numai astăzi în Bucureşti, DSP a eliberat 400 de certificate medicale. Peste 5000 de adeverinţe necesare ieşirii de la izolare şi pentru obţinerea concediului medical au fost eliberate în Bucureşti de la începutul pandemiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite