Boc îi scrie lui Berlusconi că Guvernul român poate ajuta, la cerere, Italia în urma cutremurului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României "îşi arată întreaga disponibilitate" pentru a oferi sprijin autorităţilor italiene, în urma cutremurului din Peninsulă, în măsura în care acesta va fi necesar, potrivit unei scrisori de condoleanţe trimise de premierul Emil Boc omologului său, Silvio Berlusconi, informează NewsIn.

"Guvernul României îşi exprimă compasiunea faţă de victimele cutremurului din Italia şi transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate. (...) Totodată, Guvernul României îşi arată întreaga disponibilitate pentru a oferi sprijin autorităţilor italiene, în măsura în care acesta va fi necesar", se arată în textul scrisorii, potrivit unui comunicat remis luni de Executiv.

În urma cutremurului care s-a produs luni în centrul Italiei şi-au pierdut viaţa 92 de persoane, potrivit ultimului bilanţ al echipelor de salvare, citat de AFP.

Oraşul Aquila, aflat la circa 100 kilometri nord-est de Roma, este cel mai afectat de seism, aici situându-se epicentrul cutremurului, localizat la cinci kilometri adâncime. Magnitudinea cutremurului variază, în funcţie de diversele estimări. Institutul american USGS a anunţat o magnitudine de moment de 6,3 grade.

Premierul italian Silvio Berlusconi a decretat situaţie de urgenţă naţională şi l-a desemnat pe şeful protecţiei civile, Guido Bertolaso, coordonator al operaţiunilor de salvare.

Seismul a lăsat fără locuinţe între 45.000 şi 50.000 de persoane, potrivit Protecţiei Civile. Oamenii "vor fi rapid mutaţi în hoteluri sau structuri" care sunt în curs de amenajare, a dat asigurări ministrul de interne Roberto Maroni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite