Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Bode, despre cazul de la Piteşti: Orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică. Cei vinovaţi vor plăti

4
19 Apr 2021 13:20:57
Autor: Maria Ţaga
Lucian Bode a afirmat că fiecare răspunde pentru faptele sale. Lucian Bode a afirmat că fiecare răspunde pentru faptele sale.
Lucian Bode a afirmat că fiecare răspunde pentru faptele sale. Lucian Bode a afirmat că fiecare răspunde pentru faptele sale.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, referindu-se la cazul de la Piteşti, unde un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma intervenţiei poliţiştilor, că orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică. El a precizat că cei vinovaţi vor plăti, dar ,,nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor”.

“Pentru mine, ca ministru al MAI, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat care este Poliţia Română. Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi, nu îl reiau, doar ştiţi că este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei, in rem, legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim despre o acuzaţie a procurorilor, lovituri cauzatoare de moarte, ştiţi că sunt doi poliţişti reţinuţi cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovaţi vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar, fiecare răspunde pentru faptele sale”, a afirmat Bode, luni, într-o conferinţă de presă. 

Bode a mai menţionat că nu este corect să fie pus semnul egal între tragedia de la Piteşti şi intervenţiile zilnice ale poliţiştilor.  

“Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor desfăşurate de către Poliţia Română. Este greşit să generalizăm pentru că zilnic în ţară avem mii de intervenţii ale Poliţiei Române care se desfăşoară corect în urma cărora sunt salvate vieţi”, a precizat Bode.

Un bărbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forţa de pe terasă. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.

Doi poliţişti au fost reţinuţi în acest caz, ei fiind cercetaţi pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, fiind schimbată încadrarea juridică.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Robert Oppenheimer
19.04.2021, 13:32:29

Mai Bote! Cand conduci o mafie, tu vii si ne spui noua ca ai gasit sfinti in ea? Care ordine publica? Burtosii din birouri, care asteapta reclamatii scrise pentru care sa raspunda ca la alimentara: n-avem! N-au chef sa faca nimic, nu-si misca fundurile alea care ar bloca Suezul din nou, se ascund dupa celuloza si proceduri tot de ei facute acoperitor si tu vii sa imi spui mie ca se rezolva? Ori nu stii ce conduci, ori esti pana in prasele cu mafia. Ori amandoua.

-2 (4 voturi)
mi mimi
19.04.2021, 13:34:37

sper sa prind in viata asta un ministru de interne incoruptibil dar cand toti vin cu bagajul plin de pile din trecut cam greu

+5 (5 voturi)
G M
19.04.2021, 13:38:10

Îmi pare rău pentru familie dar...omul n-are chiar nici o vină ? Adică era băut, încurca pompierii, i s-a cerut de mai multe ori să plece și a refuzat. Evident că polițiștii au reacționat, poate prea brusc dar în asemenea situații toată lumea este stresată. Numai un încurcă-lume lipsea...

-3 (3 voturi)
Mihai Popescu
19.04.2021, 15:37:38

Hai bre nea Bode ca de aprox. 30 de ani polittia este prietena borfasilor si este extrem de dura cu oamenii pasnici si extrem de toleranta cu marii borfasi. Si asta pt. ca marii borfasi ii corup cu bani f.f. multi pe politisti. Si asta la cel mai inalt nivel din politie. De fapt, noi avem politia borfasilor.

-4 (4 voturi)
Modifică Setările