Boeing al TAROM şi F18 spaniol, întâlnire periculoasă deasupra Madridului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion militar spaniol, F-18, s-a apropiat periculos de mult de un Boeing al TAROM care se pregătea de aterizare la Madrid. incidentul a avut loc în octombrie anul trecut, iar informaţiile au fost date publicităţii vineri de Comisia de investigare a incidentelor de aviaţie civilă din Spania.

Potrivit aeronews.ro care citează Aviation Herald, preluate de Hotnews.ro, incidentul a avut loc pe 4 octombrie 2018, la Madrid. Aeronava Boeing 737-800 a TAROM efectua zborul RO415 şi se apropia de pista pe care urma să aterizeze, 32R, a aeroportului din capitala Spaniei. Boeing-ul se afla la 883 metri altitudine.

Un avion de vânătoare, F-18, al Forţelor Aeriene Spaniole s-a apropiat periculos de mult de avionul de pasageri. Potrivit datelor publicate de autorităţile spaniole, distanţa dintre cele două aeronave a fost de 740 de metri pe orizontală şi de doar 60 pe verticală.

Avionul militar exersa la circa 7 kilometri est de Madrid, pemntru un eveniment aeronautic care era programat pentru câteva zile mai târziu, la Torrejon de Ardoz. Aeronava militară a părăsit însă perimetrul desemnat pentru exersare şi s-a apropiat periculos de Boeing-ul TAROM.

Ambele avioane au aterizat atunci în siguranţă, dar situaţia este în continuare anchetată de Comisia spaniolă de investigare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite