Bogdan Despescu: Aproximativ 270.000 de persoane au fost verificate, după ce au intrat în România, toţi fiind incluşi în procedura de verificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a anunţat că circa 270.000 de persoane au intrat în România, iar faţă de acestea au fost dispuse măsuri de izolare la domiciliu, ori carantină, în funcţie de ţările din care au venit. După suspendarea zborurilor a scăzut numărul celor care au intrat în România şi numai sâmbătă au venit în ţară 12.300 de români.

”Din 22 februarie, structurile MAI au pus în aplicare măsuri pentru trierea cetăţenilor la graniţă. Au fost verificate circa 270.000 persoane care au intrat în ţară. S-au dispus măsurile necesare funcţie de starea de sănătate şi zona de unde au venit. Listele au fost transmise către toate autorităţile locale şi Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi au fost incluşi în procedura de verificare cu privire la respectarea condiţiilor de autoizolare sau carantină. Peste 228.000 sunt cetăţeni români şi 15.000 bulgari, aceştia din urmă fiind direcţionaţi spre ţara lor pe culoare. Au fost efectuate formalităţi pentru 5.700 italieni şi 4.500 din Moldova. Circa 57.000 sunt persoane care au călătorit în Italia, din care 50.000 români”, a declarat Bogdan Despescu, duminică seară, într-o conferinţă de presă. 

Secretarul de stat în MAI a mai precizat că numărul celor care intră în România a scăzut semnificativ, mai ales după suspendarea zborurilor.

”După suspendarea zborurilor, numărul persoanelor care au intrat a scăzut semnificativ. Ieri au intrat 12.300 cetăţeni români şi 5.300 cetăţeni străini. Au fost verificaţi şi triaţi pentru evitarea riscurilor”, a mai declarat Despescu.

Poliţiştii au depistat 33.000 de persoane care nu ar respectat restricţionarea circulaţiei, mai spune Despescu.

”S-au dispus amenzi de circa 46 milioane lei şi au fost întocmite peste 200 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii a bolilor. În ultimele 24 de ore, au acţionat peste 27.000 angajaţi ai MAI şi circa 3.200 de la Poliţia locală, alături de 900 militari de la Apărare. S-au identificat peste 800 persoane care nu au respectat izolarea sau carantinarea. Amenzile pentru cine nu respectă ordonanţele militare minim 2.000. Pentru persoanele juridice 10.000 - 70.000 de lei. Se pot aplica şi alte sancţiuni: confiscare bunuri, interzicere acces la respectivele bunuri, suspendarea temporară a activităţii, suspendarea unor lucrări”, a mai declarat Bogdan Despescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite