Bogdan Teodorescu: „Guvernul poate pica dacă grupul Blaga va decide să joace altă carte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Demisia lui Vasile Blaga din funcţia de ministru de Interne complică foarte tare lucrurile în PDL", a declarat analistul Bogdan Teodorescu pentru „Adevărul".

„Este clar pentru toată lumea că, în acest moment, există două grupuri rivale în PDL - grupul Udrea şi grupul Blaga. Iar ultimul a suferit înfrângere după înfrângere: a avut trei miniştri în Guvern (Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu - n.r.), acum nu mai are niciunul. În schimb, Blaga şi Videanu ocupă încă funcţii înalte în PDL. Cred că grupul Udrea va merge mai departe şi va încerca înlăturarea acestora şi din structurile de conducere ale partidului", a adăugat Bogdan Teodorescu.

„Marea provocare pentru Guvern este să reziste moţiunii de cenzură şi posibilelor demersuri pentru suspendarea preşedintelui. Nu sunt convins că opoziţia va vota suspendarea cu inima deschisă, pentru că opoziţia nu acţionează ca un monolit. De altfel, au fost destule voci din această tabără care au criticat iniţiativa.

În plus, nu putem anticipa strategia grupului Blaga. La acest moment, Guvernul nu pică pentru că are, încă, majoritate parlamentară. Dar cum monolitul PDL s-a spart, putem lua în calcul ipoteza ca grupul Blaga să joace altă carte şi să treacă în partea cealaltă", a mai spus Bogdan Teodorescu.

„Despre efectele demisiei lui Vasile Blaga asupra MAI nu mă pot pronunţa. Contează foarte mult cine va fi numit în locul său", a încheiat analistul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite