articolul anterior articolul urmator

Bolnavă lăsată să moară de spitalele de stat, dar salvată de sistemul privat

10
16 May 2019 08:21:08
Autor: Laurenţiu Sirbu
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

10 Comentarii

Un cititor
16.05.2019, 09:16:33

Daca in alegeri nu se schimba nimic in Romania, si ramanem la Guvernare tot cu acesti nesimtiti care conduc prost in acest moment, romanul trebuie sa vada cum poate ca banul lui sa mearga in alta parte decat la statul asta nereformat si nesimtit, "in acest sac fara fund", in acest sistem sanitar in care probabil inca se fura engros ! Unde merg banii ?! Dam statului 200 ron/luna, iar toate analizele le facem pe banii nostri deoarece, pana ajungi sa-ti faci analizele poti sa si mori. Acum in unele orase timpul de asteptare este cam de o luna si jumatate. Acest stat nesimtit trebuie ocolit ! Este o situatie absolut sufocanta ! Pe de o parte medicii tineri nu-si gasesc de lucru iar spitalele duc lipsa de medici. De ce ? Cum s-a ajuns la ac. anomalie ?!

+5 (5 voturi)
ion carutasul
16.05.2019, 09:19:34

Cum vi se pare in cazul cancerului ,trimeterea la tratament in centrele de omcologie a bolnavilor cu bilet de trimetere de la medicul de familie si asta numai la solicitarea apartinatorilor .In lipsa acestora probabil vei muri acasa neputand sa stai pe la usile doctorilor .Cat despre eficienta tratamentului ......ca si a sistemului medical putem vorbi de prezenta unor mediocritati sinistre .

+3 (3 voturi)
Calorifer Stanescu
16.05.2019, 09:20:16

Ei... doar daca ar fi fost PSD-ul la putere in ultimii 30 de ani, asa mizerii nu s-ar fi intamplat desigur. Acum, totusi, lasand gluma la o parte, poate ca ar fi momentul si pentru romani sa se axeze pe preventie si nu pe tratare ca e o problema reala. Imi inchipui ca nimeni - nici macar cei cu pile - nu stau de placere prin spitale dar serios acum, chiar asa un popor de bolnavi suntem sa nu mai gasesti locuri libere prin spitale?

+1 (1 vot)
TGV PROFESORUL
16.05.2019, 09:33:27

pai...GET RICH OR DIE... TRYING... (50 CENT).. asta e tipul de societate... democratica actual... deci viata depinde NUMAI de bani...

+1 (1 vot)
Red Reddington
16.05.2019, 09:33:58

Mama mea...in 1991,trebuia sa nasca 2 gemeni,a nascut doar unul,decedat,altul a ramas,cateva zile in plus,deoarece doctorii nu au stiut ca mai ramasese unul...S-a capatat cu o infectie care a dus la eliminarea unui rinichi afectat...De atunci nu a mai avut incredere in spitale de nici un fel. Medicatia data,i a adus alta problema,de sange...facandu-i sangele sa aiba unele formatiuni de cheag...In 2012,dupa ani de ii sangera nasul,un cheag a dus-o la un atac cerebral,care a lasat-o la pat cu o semipareza pe dreapta...A fost dusa la spital,si de acolo,dupa ce am cumparat medicamente perfuzii,scutece etc,pt ca nu aveau in spital,ni s-a spus sa ne pregatim de inmormantare...Am luat-o din spitalul de stat si am dus-o la o clinica privata in Iasi,astazi desi mama mea este la pat,este constienta,glumeste,este in regula,insa refuza terapia de recuperare pentru a putea merge din nou,de frica celor intamplate in anii 90 la acea nastere esuata... Eu am avut un accident rutier,relativ minor,pe DN 24...Am avut niste cioburi in obraz,dupa ce un betiv si-a lasat caii sa pasca slobozi pe langa drumul national,unul mi-a sarit pe capota,spargandu-mi parbrizul ...Am fost preluat de ambulanta judeteana Vaslui...si am fost lasat pana dimineata pe un hol,am fost preluat la 22:35 PM...si am fost consultat la 8:30 dimineata urmatoare,mi s-a aplicat un bandaj peste ciobul infipt in obraz,care a stat acolo peste noapte,infectandu-se...Am cerut externarea sa plec la o clinica privata,am fost refuzat,si cu mare scandal,am reusit sa ies de acolo,si sa imi rezolv obrazul...care a fost mai distrus ca mi s a aplicat un bandaj cu nicai solutie... Apoi in Bucuresti,unde am locuit am (adresa si apartament)...am fost diagnosticat cu pietre la rinichi...am sunat la ambulanta,a ajuns dupa 2 ore,un no spa si un algcalmin injectabil si asta a fost,a doua zi dupa ce a trecut efectul medicatiei,m a luat iarasi durerea si am decis sa merg cu masina personala la spital...unde am fost luat la rost,ce caut...acum,nu detaliez,insa la durerea de rinichi,nu iti arde,de scandal sau ceva...si de atunci am decis la orice problema am,merg la clinica privata...

+2 (2 voturi)