Eveniment

articolul anterior articolul urmator

BOR, despre scandalul de la mănăstirea din Hunedoara: Agresorii au descins cu telefoanele „armate” să vâneze posibile ilegalitaţi

50
25 May 2020 11:01:24
Autor: Valentin Bolocan
Mai mulţi enoriaşi erau la slujbă în biserica de la Mănăstirea Jieţ  FOTO Captură video Facebook
Mai mulţi enoriaşi erau la slujbă în biserica de la Mănăstirea Jieţ  FOTO Captură video Facebook

Patriarhia Română a comunicat în legătură cu scandalul de la mănăstirea din Hunedoara, unde slujba s-a ţinut în interior, că „agresorii” veniseră doar să tulbure slujba şi că aveau telefoanele pregătite să surprindă posibile ilegalitaţi ecleziastice pe vremea stării de alertă.

„Am putut vedea cu toţii într-o înregistrare difuzată astăzi două persoane care descind la mănăstire cu telefoanelele „armate” pentru a vâna posibile ilegalitaţi ecleziastice pe vremea stării de alertă.
 
Persoane aprioric agresive care îşi înregistrau cu voluptate preludiul invadării unei biserici de mănăstire în care se rugau nişte oameni. Fiind vorba de o mănăstire, în ea trăieşte o comunitate asemenea unei familii care are o viaţă în comun şi care participă împreună la numeroasele slujbe care se fac acolo, cel mai adesea exclusiv pentru comunitatea respectivă.
 
Fireşte, actualmente, cu păstrarea regulii distanţării sanitare.
 
Oficierea slujbei în biserica acelei mănăstiri în condiţiile actualei stări de alertă va trebui, desigur, verificată la rândul ei de autorităţi pentru a se constata dacă actualele reglementări au fost respectate. Există şi ceremonii religioase care se pot desfăşura acum în biserici, în prezenţa unui număr limitat de persoane. Persoane care nu ar trebui agresate de indivizi cu accese patologice de furie şi ură. Fie ele şi antiecleziastice.
 
Înţelegem că, nedorind să participe la slujbă, ci doar să o tulbure, invitaţi din acest motiv în mod foarte insistent să părăsească mănăstirea, cei doi agresori au ales să meargă la spital pentru a se declara, tot ei, maltrataţi. Autorităţile vor comunica rezultatul revelator al anchetei”, a transmis Patriarhia.
 

Persoanele agresate au ajuns la UPU

Reamintim că doi bărbaţi care au avut divergenţe cu măicuţele de la Mănăstirea Jieţ din judeţul Hunedoara, după ce le-au atras atenţia că încalcă legea ţinând slujba religioasă de duminică în biserică, au fost agresaţi de enoriaşi. Ulterior, cei doi bărbaţi agresaţi s-au prezentat la UPU Petroşani declarând că au fost victimele unei agresiuni.
 
Imagini cu scandalul au apărut pe paginile de socializare. Se observă cum un bărbat intră în lăcaşul de cult şi întreabă măicuţele de ce au ţinut slujba în biserică. La un moment dat, mai mulţi enoriaşi îl scot cu forţa pe bărbat afară din mănăstire. Totul în timp ce un al doilea filmează întreaga scenă.
 
Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara, stareţa Mănăstirii Jieţ a sesizat Poliţia că în lăcaşul de cult a avut loc un scandal. 
 
”Poliţia Oraşului Petrila a fost sesizată de către stareţa unei mănăstiri din Valea Jiului cu privire la faptul că în timpul slujbei religioase, doi bărbaţi din municipiul Petroşani în vârstă de 36 şi 47 de ani au avut divergenţe cu călugăritele mănăstirii. Reprezentanta mănăstirii a precizat că enoriaşi au încercat să îi calmeze pe cei doi şi au cerut să le facă linişte şi să părăsească incinta, dar aceştia au adresat injurii şi ameninţări personalului mănăstirii, fapt care i-a determinat pe enoriaşi să îi scoată cu forţa din incinta mănăstirii”, se arată în comunicat.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

50 Comentarii

Azazel of Hell
25.05.2020, 11:11:56

Ia te uita la ninja astia in sutana! Cica niste persoane "armate" si puse pe constatat ilegalitati au tulburat incantatiile alora de la manastire......curat rusinos, dom'le! Chiar nu au obraz "armatii" aia? Cum de indraznesc ei sa sesizeze ilegalitatile trogloditilor? O sa vada ei in viata cealalta..... Astept cu interes grupul de hoti care se vor plange ca proprietarii s-au "armat" cu camere video ca sa ii tulbure din activitatea "profesionala", la fel cum astept si grupul politicienilor ofticati ca au fost filmati luand spaga... Evul mediu inca e aici....poarta numele de crestinism.

-5 (21 voturi)
Stefan din Nord
25.05.2020, 11:17:06

Calugaritele si individul ce era pe post de paznic la poarta Raiului nu purtau masti pe gura si nas in momentul cand au iesit afara din manastire Iata o ilegalitate

-4 (16 voturi)
Rhemaxos Athanatizon
25.05.2020, 11:25:25

Auzi, domnule, dumneata, nu purtau măști! Câtă insolență! Cred că se impune intervenția unui comando de Useriști din ăia hardcore, cu sprânceana pensată și glezna goală, înarmați cu măști FFP3 și stropirici cu Igienol care să dezinfecteze ca la carte „focarul”! Dar apropo, cetățenii ăia vigilenți care se sacrifică pentru binele colectiv și ne păzesc pe toți de molimă, ce-or fi trecut pe declarație de umblau brambura....? Activități recreativ-sportive sau interes profesional?

-1 (19 voturi)
Rhemaxos Athanatizon
25.05.2020, 11:27:44

Comentariu considerat abuziv.

Vlad Ţepes1
25.05.2020, 11:39:22

Azazel ATEUL Facare? Ce ai zice ,daca eu vin si fac ordine la tine? Pentru ca asa mi se pune mie. Fara rost. Eu sunt justitiar.

-2 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (50)