Boris Johnson, fotografiat la o petrecere când Marea Britanie era în lockdown

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ITV News via news.sky.com
FOTO ITV News via news.sky.com

În presa britanică au fost publicate o serie de imagini de la petrecerea care ar fi avut loc în cel de-al doilea lockdown din Marea Britanie, la biroul din Downing Street. După acest eveniment, Poliţia Metropolitană din Londra a amendat mai mulţi participanţi la petrecere, dar prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a scăpat.

Reamintim că Boris Johnson a negat la vremea respectivă că ar fi existat vreo petrecere. Fotografiile de acum, însă, arată că a fost încălcat regimul de izolare impus de pandemie.

Imaginile, obţinute de ITV News, îl arată pe Boris Johnson ţinând un pahar de băutură în prezenţa a cel puţin alte şase persoane. Toţi stăteau în jurul unei mese pe care erau mai multe sticle de vin goale, biscuiţi şi chipsuri, arată Sky News. Adunarea ar fi avut loc pe 13 noiembrie 2020, în timpul celui de-al doilea lockdown naţional, când britanicii aveau voie să părăsească locuinţa doar pentru un număr limitat de motive, inclusiv munca, ş nu aveau voie să viziteze alte gospodării.

Numeroşi consilieri ai premierului Boris Johnson au demisionat în februarie pe fondul presiunilor politice apărute din cauza petrecerilor organizate în 2020 şi 2021, în plină pandemie, în birouri guvernamentale prin încălcarea normelor antiepidemice. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite