Eveniment

articolul anterior articolul urmator

ANI cere demiterea deputatului Bucur Stoica după ce Instanţa Supremă a stabilit că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate

0
21 Oct 2013 16:34:17
Autor: Mihai Stoica
Deputatul a fost găsit incompatibil de ANI în 28 decembrie 2011
Deputatul a fost găsit incompatibil de ANI în 28 decembrie 2011

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat, luni, Camerei Deputaţilor să constate demiterea din calitatea de deputat a lui Bucur Stoica, în urma deciziei de săptămâna trecută a Instanţei Supreme care a dat câştig de cauză agenţiei stabilind că parlamentarul a fost incompatibil. Decizia Curţii Supreme este definitivă şi vine după ce inspectorii l-au declarat pe Stoica incompatibil pe 28 decembrie 2011.

Agenţia a constatat faptul că Bucur Stoica,  în calitate de Consilier judeţean în cadrul CJ. Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, şi calitatea de Director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Potrivit reprezentanţilor ANI, legislaţia în vigoare prevede că, „persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările