Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Budăi: S-a discutat în Guvern despre posibile noi restricţii în contextul revenirii românilor în ţară de Sărbători

4
4 Dec 2021 08:35:09
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Membrii coaliţiei de guvernare au avut discuţii în timpul şedinţei de Guvern de vineri pe tema celor mai bune soluţii care să fie adoptate în contextul revenirii românilor din străinătate de Sărbători, a declarat, vineri, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.

„Nu au fost discuţii aprinse şi neînţelegeri, au fost doar discuţii. Au fost discuţii pentru a găsi cea mai bună formulă astfel încât... în prima parte s-a pus problema cetăţenilor care se întorc acasă de Sărbători şi soluţiile vor fi cele mai bune", a afirmat ministrul Muncii, la finalul unui eveniment pe tema persoanelor cu dizabilităţi.
 
Ministerul Sănătăţii (MS) şi Institutul de Sănătate Publică (INSP) vor reanaliza dacă se impune prezentarea unui test negativ RT-PCR pentru toate persoanele care sosesc în ţară începând cu data de 5 decembrie 2021.
 
"Referitor la informaţiile venite 'pe surse' privind 'disensiunile' care ar fi avut loc în cadrul şedinţei de guvern de astăzi, precizăm că ele sunt departe de a fi adevărate iar în urma prezentării propunerii iniţiale avizate de către specialişti, detaliată anterior, la nivelul Guvernului, în urma discuţiilor care au avut loc, s-a stabilit reanalizarea acestui aspect de către Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică", informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).
 
Potrivit sursei citate, pe 2 decembrie, având în vedere incertitudinile privind gradul de răspândire a noii variate Omicron la nivel mondial, precum şi posibilitatea de infectare a persoanelor trecute prin boală sau vaccinate cu schemă completă, INSP a trimis către DSU şi către MS o adresă prin care propune ca "intrarea pe teritoriul naţional să se facă doar prin prezentarea unui rezultat negativ la un test efectuat cu maxim 48 de ore înainte, indiferent de zona de risc epidemiologic din care sosesc călătorii".
 
"Dată fiind această propunere venită din partea INSP, DSU a urmărit de o manieră prioritară ca acest aspect să fie discutat în cadrul şedinţei CNSU de astăzi, venind de asemenea cu un proiect de hotărâre, elaborat în baza propunerilor agreate atât de către Ministerul Sănătăţii, cât şi de către specialiştii din cadrul INSP", arată sursa citată.
 
DSU reiterează că, potrivit competenţelor instituţionale, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a elaborat direcţii de acţiune, în baza propunerilor venite din partea specialiştilor 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

= aceeaşi mizerie
4.12.2021, 09:10:24

Acum... Are cineva aşteptări de la un individ cu un nume atît "elegant"?... Să fim serioşi, papagalul se preface că lucrează, dar, de fapt, el "stă de şase" la "tunurile" şi "tunuleţele" ciumei roş-galben-verzi, iar cînd situaţia de moment (nu cea medicală, fiindcă aceea e doar lait-motivul) devine o combinaţie a celor trei culori, deci "maro", atunci el aruncă cîte o "fumigenă" ca cea din articol, doar-doar distrage atenţia opiniei publice... Papagalul nici nu ştie cît de insignifiant e, şi de tare îl ignoră lumea...

-9 (11 voturi)
Nastase T Ovidiu
4.12.2021, 12:28:47

Solutia: Test PCR la sosire si carantinare la frontiera pana la venirea rezultatului. La test pozitiv carantinare 10 zile pe banii ''diasporeanului''. La test negativ izolare 4 zile. Carantina si izolare in corturi de armata pe fasia de la granita .

-10 (10 voturi)
Florin Ioanid
4.12.2021, 09:57:18

Exact asa au făcut nenorocirii astia si de Paște. Au hotărât joi seara ca de a doua zi, vineri dimineaț toți care vin din Germania fără test PCR intra direct in carantina. Cum testul PCR nu se face la aprozar, ci iți trebuia o programare, plus rezultatul il primești după 24-48 de ore, i-a băgat pe toți "nemții" in carantina, 10 zile. Culmea a fost ca pe acea Hotărâre de Guvern nu au uitat sa amintească excepțiile de la carantinare, adică toți angajații MAE, politicienii care se intorceau din delegații, lucrătorii MAPN, MAI, sportivii,...de parca astia erau imuni pe viata. Astia nu au nicio treaba cu masurile antiCovid, domnii guvernanți si de la ISU si DSA si Arafat si Rafila, astia vor ei să-și asigure sărbătorile lor in liniște si pace.

+3 (3 voturi)
Nastase T Ovidiu
4.12.2021, 12:34:47

Diasporenii nu pot fi lasati sa intre ca-n branza cum s-a intamplat in martie 2020. Testare-carantina-izolare. Asta-i solutia. Sa se aplice si ptr vaccinati si ptr nevaccinati. Si unii si altii se pot infecta si pot transmite virusul in aceiasi masura.

-10 (10 voturi)
Modifică Setările