Bună pentru România lor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când au început să curgă dezvăluirile doamnei Udrea, vineri seara, am înţeles că a rămas fără sprijin, fără proptele, fără informaţii privilegiate. Din disperare ne-a deschis o uşă şi ne-a descris lumea lor: România celor care taie şi spânzură, în toată "splendoarea" ei urâtă.

Am bănuit această lume, am tot descoperit-o puţin câte puţin, în diverse stenograme, şi părea că ne-am acomodat şi resemnat cu felul în care au spoliat ţara asta în ultimii 25 de ani. Când credeam că nimic nu ne mai poate surprinde iată că vine "Duoamna" şi întoarce masa.

Habar n-am dacă ce spune Elena Udrea este adevărul pentru că am învăţat să nu cred în ceea ce ne spun politicienii. Pot doar să spun că multe dintre scenele descrise de doamna Udrea sunt plauzibile. Plauzibil nu înseamnă că este şi adevărat dar înseamnă că îi vedem în stare pe toţi cei care joacă în scenetele Elenei Udrea să vorbească şi să se comporte precum "Duoamna" îi descrie.

Şi lumea văzută prin ochii Elenei Udrea este o lume strâmbă, urâtă şi fără scupule. O lume în care ne înjurăm ziua la televizor dar ne vedem seara la o cafea punând la cale ţara sau împărţind prada şi şpaga. Este lumea lor mizerabilă bănuită de noi ani de zile şi nedovedită până la capăt. Este lumea lor în care 500.000 de Euro e o sumă mică, aproape ridicolă, o şpagă ”normală” cu care finanţăm instrumentele de propagandă care plâng pe umerii pensionarilor şi mămicilor.

Încolţită de procurori, cu fostul soţ şi cea mai bună amică la puşcărie, cu sprijinitorul tăcut de luni întregi, doamna Udrea s-a pus pe scris şi descris verbal lumea în care a trăit şi pe care, de multe ori, a controlat-o.

E cam târziu pentru ea, dar nu şi inutil pentru noi. Această lume trebuie să se prăbuşească cu zgomot pentru ca, în sfârşit, să trăim bine.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite