Bunuri de peste 800 de milioane de lei, aparţinând lui Dan Adamescu, puse sub sechestru de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Adamescu este suspectat de abuz în serviciu, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, în legătura cu falimentul societăţii Astra.
Dan Adamescu este suspectat de abuz în serviciu, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, în legătura cu falimentul societăţii Astra.

Direcţia Naţională Anticoruppţie (DNA) a pus sechestru pe bunurile lui Dan Adamescu până la concurenţa sumei de peste 580 de milioane de lei. Măsura a fost dispusă în dosarul privind falimentarea Astra.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost vineri la DNA unde a fost înştiinţat că procurorii au pus sechestru asigurător, până la concurenţa sumei de 857.301.363,37 lei, asupra a

 - 435.759.255 de acţiuni, 

- 20.406 părţi sociale.

„Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupţie în vederea confiscării speciale şi a recuperării pagubei produse prin săvârşirea de către inculpat a infracţiunilor de abuz în serviciu, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni)”, potrivit unui comunicat emis de DNA.

Pe 17 martie, DNA anunţase că a admis cererea omului de afaceri Dan Adamescu de depunere a unor garanţii imobiliare şi mobiliare în cadrul controlului judiciar dispus în dosarul de abuz în serviciu, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, în legătura cu falimentul societăţii Astra.

Garanţiile constau într-un imobil compus din teren de 14.065 de metri pătraţi şi două corpuri de clădire de 5.197 şi, respectiv, 4.931 de metri pătraţi situate în municipiul Bucureşti, precum şi asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 217 Cod de procedură penală, cauţiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal şi respectarea de către acesta a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii. Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa privind admiterea cererii de consemnare a cauţiunii şi dispunerea sechestrului asigurătoriu în conformitate cu dispoziţiile Codului de procedură penală", se precizează în comunicatul DNA.

Omul de afaceri Dan Adamescu este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în formă calificată, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni), într-un dosar în care sunt  investigate posibile infracţiuni privind intrarea în faliment a companiei Astra.

Dan Adamescu este cercetat în calitate de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA şi administrator în fapt al SC The Nova Group Investments Romania SA şi SC Epsilon Estate Provider SRL.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite