Cad primele capete în cazul ursului lăsat să agonizeze 18 ore pe marginea drumului. Prefectul de Harghita, demis de Guvernul Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a decis demiterea prefectului judeţului Harghita, în urma proastei gestionări a situaţiei ursului lovit sâmbătă seară de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata. Ursul a fost lăsat să agonizeze mai mult de 18 ore până să fie tranchilizat şi apoi eutanasiat.

„A fost începută procedura de demitere din funcţie a prefectului judeţului Harghita pentru că, în calitatea sa de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient şi operativ această problemă, deşi a fost înştiinţat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment şi suferinţele animalului rănit. De asemenea, vor fi efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt şi alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile şi responsabilităţile clare de intervenţie, conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne. 

Un urs lovit de o maşină, sâmbătă seara, pe un drum de la marginea localităţii harghitene Praid spre Sovata, a fost lăsat să agonizeze fără ca autorităţile să intervină prompt pentru salvarea sa.

Animalul sălbatic avea 3 membre fracturate, fiind tranchilizat şi eutanasiat în cele din urmă. Cât timp a zăcut lângă carosabil, ursul a fost păzit de poliţişti şi jandarmi, după cum arată un clip video filmat de un martor.

„E inuman să laşi un animal să agonizeze atât timp, cât nimic din lege nu te împiedica să acţionezi”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, într-o intervenţie la Digi24.

Citeşte şi: 

VIDEO Imagini revoltătoare în Harghita. După ce a fost lăsat să sufere mai bine de 18 ore, ursul lovit de maşină a fost tranchilizat şi apoi ucis

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite