Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege prin care executarea silită a unui pensionar care a primit o pensie calculată greşit să nu mai fie posibilă

9
15 Dec 2020 20:30:23
Autor: George-Andrei Cristescu
Robert Cazanciuc - FOTO Eduard Enea
Robert Cazanciuc - FOTO Eduard Enea

Preşedintele Senatului Robert Cazanciuc a precizat că în plenul Camerei Deputaţilor de marţi a fost adoptat un proiect de lege pe care l-a iniţiat prin care „executarea silita a unui pensionar care a primit o pensie calculata greşit, ca urmare a modificării de 67 de ori a legii pensiilor, să nu mai fie posibilă”.

„Astăzi, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat fără niciun vot împotrivă proiectul de lege iniţiat de mine, prin care executarea silită a unui pensionar care a primit o pensie calculată greşit, ca urmare a modificării de 67 de ori a legii pensiilor, să nu mai fie posibilă. Verificând cum a fost posibil, am constatat că, la acea vreme modificările făcute la legea pensiilor fuseseră publicate în 67 de monitoare oficiale diferite, astfel încât funcţionarilor care au calculat pensia le-a fost imposibil sa aplice riguros legea. Începând cu 1 ianuarie 2022 «legea» se va republica în forma integrata, la aceeaşi dată cu publicarea actului normativ de modificare şi/sau completare. Până atunci, se aplică dispoziţii tranzitorii de asanare a legislaţiei. Se presupune că un bun cetăţean trebuie să ştie legea. Realitatea obiectivă este că România a depăşit numărul de 15.000 de acte normative din legislaţia primară”, a scris Robert Cazanciuc marţi pe Facebook. 
 
Senatorul PSD a mai spus că proiectul său va duce la simplificarea legislatiţei.
 
„Dintre actele normative adoptate frecvent, un număr semnificativ modifică ori abrogă acte normative primare, cu preţul instabilităţii legislative accentuate. Am susţinut mereu că statul român are obligaţia de a face cunoscută şi accesibilă legea tuturor beneficiarilor săi, asigurând astfel înţelegerea normei ca prima premisă a aplicării corecte şi a prevenirii încălcării legii. Legea are consecinţe asupra vieţilor noastre, asupra sănătăţii, economiei, locurilor de muncă, veniturilor, justiţiei şi speranţei de viaţă în ultimă instanţă. De aceea, sunt bucuros că proiectul trimis astăzi spre promulgare va conduce la simplificarea legislaţiei şi sistematizarea ei clară şi tototdată la educarea populaţiei în spiritul legilor. Sunt convins că un sistem de drept simplificat, clar, predictibil şi aplicabil unitar ne va ajuta să depăşim criza de încredere în instituţii şi lege. Le mulţumesc tuturor celor care au susţinut acest proiect de lege, începând cu profesionişti ai dreptului, magistraţi, decidenţi şi mai ales membri ai Parlamentului Românei din legislatura 2016-2020”, a completat Cazanciuc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Edmond Wolf
15.12.2020, 21:08:30

„... ca urmare a modificării de 67 de ori a legii poensiilor...” Se pare că am citit bine. Și de fiecare dată când s-a modificat legea, s-a făcut dreptate, spre bucuria pensionarilor. Până la 100 mai avem. Doar nu trimitem oameni în parlament ca să taie frunză la câini ci să modifice de 2-3 ori pe an legea pensiilor.

+3 (3 voturi)
m lupascu
15.12.2020, 21:33:37

- si totul in favoarea criminalilor esede din al doilea parlament ilegitim 300

+1 (1 vot)
daniela spulber
15.12.2020, 23:59:42

?????????????????????????????????????

-1 (1 vot)
Tomescu Tom
16.12.2020, 07:13:17

Ca toate legile psd-iste ... cred că e deja ciuruită. .. plină de porți, portițe , uși , ferestre ..

+3 (3 voturi)
The Fog
16.12.2020, 08:27:16

Ne poate furniza d-l Cazacioc si o statistica a modificarilor la legea pensiilor, pe guvernari si pe initiatori? Ne poate da un istoric al controlului Monitorului Oficial, ca sa aflam cine e responsabil de publicarea bramburita? Nu cred c-ar fi in interesul lui si-al GIO de care apartine. Legea asta, care sper sa nu prinda promulgarea, este pentru albirea celor care au primit deloc intamplator pensii nesimtit de gresite, pe baza unor greseli foarte dedicate.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările