Camera Deputaţilor dezbate azi moţiunea simplă pe Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ședință de plen la Camera Deputaților
Ședință de plen la Camera Deputaților

Camera Deputaţilor are programată în această dimineaţă dezbaterea moţiunii simple pe Educaţie a PDL.  Se cere demisia lui Victor Ponta, renunţarea la Bacalaureatul profesional şi clasa pregătitoare în şcoală, nu la grădiniţă.

Moţiunea a fost depusă săptămâna trecută la Camera Deputaţilor. Dezbaterea va avea loc începând cu ora 10.00, iar votul final este programat la ora 12.30.

PDL cere „renunţarea la introducerea Bacalaureatului profesional pentru 2013 şi continuarea învăţământului profesional, aşa cum a fost el introdus în 2012, precum şi aplicarea Legii educaţiei naţionale în privinţa bacalaureatului tehnologic”, potrivit anunţului făcut în urmă cu o săptămână de Raluca Turcan, vicepreşedintele PDL.

În plus, democrat-liberalii cer ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să-i retragă lui Victor Ponta titlul de doctor, precum şi emiterea unei interdicţii pentru acesta de a mai activa cel puţin cinci ani de zile în învăţământul universitar.

Ultima solicitare este ca ministrul Educaţiei şi premierul să demisioneze, fiind „vinovaţi de situaţia educaţiei”.

Victor Ponta declara săptămâna trecută că în PDL s-a instaurat o amnezie colectivă, aceştia uitând, prin depunerea unei moţiuni simple pe Educaţie, că legea "proastă" care reglementează Educaţia e făcută de aceştia.

De asemenea, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara că moţiunea simplă pe educaţie este un demers democratic, care îi va oferi şansa de a explica ce se întâmplă în sistemul de învăţământ.

„Voi porni în tratarea acestui subiect de la realitatea sistemului şi voi aduce în discuţie ce am făcut în două luni, de când sunt ministru. Nu cred că nu am ce spune. Este şansa mea de a explica ce se întâmplă în educaţie, voi spune despre lucrurile pe care le-am găsit. E şi şansa celor care participă la dezbateri în Parlament să devină puncte de sprijin în demersurile pe care trebuie să le facem pentru educaţie. Eu cred că societatea de mâine nu poate să fie mai performantă decât este educaţia astăzi", spunea Andronescu.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite