Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Canada elimină obligativitatea vizelor pentru români. „Decizia, un semnal că în Europa nu există cetăţeni de rangul doi“

4
30 Nov 2017 20:49:37
Autor: Redacţia Adevărul
Cetăţenii români pot călători în Canada fără vize FOTO 123 RF
Cetăţenii români pot călători în Canada fără vize FOTO 123 RF

Decizia Canadei de a elimina obligativitatea vizelor pentru cetăţenii români şi bulgari începând cu data de 1 decembrie a fost salutată de Comisia Europeană.

„Sunt veşti deosebit de bune pentru cetăţenii români şi bulgari: începând de vinerea asta, vor putea călători în Canada fără a mai fi nevoie să se complice cu obţinerea unei vize. E un exemplu de colaborare extrem de bună între România, Bulgaria, UE şi Canada“, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.
 
De la 1 decembrie, cetăţenii români vor putea călători în Canada fără vize, pentru şederi de maxim 6 luni în scop turistic. Măsura vizează inclusiv vizitele pentru vizitarea familiei/cunoştinţelor sau pentru prospectarea oportunităţilor de afaceri, pe baza oricărui paşaport românesc valabil.
 
„Mâine (1 decembrie - n.red.) este o zi importantă pentru toţi cetăţenii români şi bulgari, care vor putea de acum să călătorească fără vize în Canada. Decizia este o dovadă a faptului că eforturile noastre diplomatice şi perseverenţa în negocierile cu partenerii canadieni dau rezultate. Vreau să le mulţumesc tuturor părţilor implicate – României, Bulgariei şi, ce este mai important, Canadei – pentru eforturile susţinute şi angajamentul desăvârşit în vederea obţinerii acestora. Atingerea unui nivel de reciprocitate totală în materie de vize pentru toţi cetăţenii UE este prioritatea noastră şi vom continua să depunem toate eforturile, împreună cu statele membre şi cu partenerii externi, pentru a avea rezultate concrete, aşa cum este cazul acum“, a declarat comisarul pentru migraţie, cetăţenie şi afaceri interne Dimitris Avramopoulos.
 
"Mă bucură această decizie, ea reprezintă un semnal puternic pentru cetăţenii români şi bulgari, precum şi pentru restul lumii, că Europa este unită şi determinată şi că nu există în cadrul ei cetăţeni de rangul doi", a declarat la rândul său comisarul european pentru economia şi societatea digitale Mariya Gabriel.
 
După discuţiile cu Canada, într-un climat de cooperare, în ceea ce priveşte călătoriile în condiţii de reciprocitate şi fără obligaţia de a avea vize, cerinţele obligatorii pentru anumite categorii de cetăţeni români şi bulgari au fost eliminate începând cu 1 mai 2017. Decizia de mâine, un alt rezultat pozitiv al eforturilor Comisiei de a facilita călătoriile fără vize pentru toţi cetăţenii săi, va duce la eliminarea în totalitate a cerinţelor care mai sunt încă în vigoare privind sejururile de scurtă durată.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

POLITICALLY INCORRECT
30.11.2017, 22:56:28

... Europa este unita si nu exista cetateni de rangul doi... ei zau! Europa nu e deloc unita... si sint si cetateni de rangul 3...teoria e frumoasa... dar practica ne omoara

freeson freeson4
30.11.2017, 23:13:48

:) Vă omoară pe voi, cei care visați umed la ceva similar pentru pașapoartele voastre rusești.

POLITICALLY INCORRECT
30.11.2017, 23:23:45

omule, ma cunosti de undeva,de vorbesti in numele meu? comenteaza mai bine articolul, daca ai ceva de spus! o zi buna

freeson freeson4
1.12.2017, 06:42:55

Nu vorbesc decât în numele meu și ceea ce am scris e o reacție la comentariul unui savushkin care nu încetează să ponegrească România și Uniunea Europeană.

Modifică Setările