Eveniment

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Capitala şi 44 de localităţi din 16 judeţe, afectate de furtuni. Un bărbat a murit din cauza viiturilor

2
16 Jun 2018 10:06:39
Autor: Florinela Iosip
Capitala şi 44 de localităţi din 16 judeţe, afectate de furtuni
Capitala şi 44 de localităţi din 16 judeţe, afectate de furtuni

Capitala şi 44 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate de furtuni în ultimele 24 de ore, 44 de locuinţe fiind inundate, iar circulaţia fiind perturbată pe 8 tronsoane de drum, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

UPDATE Un bărbat de 57 de ani din localitatea vâlceană Călimăneşti -Jiblea Veche a fost luat de viitura formată în urma ploilor abundente, fiind găsit decedat sâmbătă, anunţă ISU Vâlcea. Tot în judeţul Vâlcea, populaţia localităţii Băbeni a fost prealertată pentru că un pârâu riscă să se reverse şi sunt făcute consolidări ale malului, iar un pod situat pe un drum judeţean a fost afectat de aluviuni, circulaţia fiind deviată.

În urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, la nivel naţional au fost semnalate efecte negative în 44 localităţi din 16 judeţe (AB, BC, CJ, DJ, GL, GJ, HD, MM, MH, MS, NT, OT, SJ,  TM, VL şi VN) şi în Bucureşti.

Din primele evaluări, în urma căderilor semnificative de apă şi scurgerilor importante de pe versanţi, au fost afectate 44 locuinţe, 39 beciuri şi subsoluri, 120 curţi, 2 obiective economice, 2 anexe gospodăreşti, 1 autoturism, 1 fântână şi 8 tronsoane de drum.

Salvatorii militari au acţionat pe toată durata zilei de ieri şi a nopţii pentru evacuarea apei din gospodării şi înlăturarea efectelor generate de vremea rea cu motopompe de mare capacitate, autocamioane, bărci şi cu autospeciale de intervenţie.
În urma situaţiilor de urgenţă produse, nu a fost necesară evacuarea preventivă a populaţiei din zonele afectate şi nu au fost înregistrate victime.

În cursul serii trecute, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o Avertizare imediată de COD ROSU, care viza averse torenţiale, descărcări electrice, căderi de grindină, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, pentru mai multe localităţi din judeţul Galaţi.

Imediat, la nivelul ISU Galaţi au fost suplimentate efectivele de pompieri şi au fost constituite echipaje care să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor din zonele afectate.

În urma evaluării din teren au fost înregistrate 8 locuinţe inundate, 10 curţi şi un drum naţional afectate pe o porţiune de 0,5 km. Nu a fost necesară dispunerea măsurilor suplimentare de protecţie pentru populaţie.

O intervenţie deosebită s-a înregistrat azi noapte şi în judeţul Bacău, unde în urma colmatării unui canal aflat în proximitatea drumului naţional DN 11A, pe raza localităţii Rădeana, drumul a fost inundat fiind blocate mai multe vehicule în zonă. ISU Bacău a intervenit cu mai multe autospeciale şi bărci pentru salvarea a patru adulţi şi un minor în vârstă de 3 ani.

Şi în judeţul Mureş a fost necesară o mobilizarea mai mare de forţe, în urma unei viituri produse pe pârâul Fântânele, în zona localităţii Lunca Bradului. Viitura a afectat o casă şi o anexă, iar 16 curţi au fost inundate.

Un alt eveniment important s-a înregistrat pe raza comunei Daneţi din judeţul Dolj, unde din cauza precipitaţiilor abundente căzute au existat deversări mari de apă peste digurile a două bălţi, fiind în pericol de inundare peste 20 de gospodării.
Autorităţile locale au acţionat pentru curăţare unui canal care asigură scurgerea apei din cele două bălţi în râul Jiu. Totodată, echipajele ISU monitorizează permanent zona pentru a putea interveni în situaţia producerii unor inundaţii.

La această oră se acţionează în judeţele Bacău, Galaţi şi Neamţ pentru înlăturarea urmărilor generate de vremea rea.

Centrul Operaţional Naţional al IGSU monitorizează permanent situaţia operativă înregistrată la nivel naţional, pentru a asigura un răspuns rapid în cazul producerii unor evenimente care să afecteze populaţia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Galeriu Crestinu
16.06.2018, 16:17:36

Pana si MAMA NATURA s-a suparat de atata hotie in Romania....

Alexandru Alexandu
16.06.2018, 17:03:02

Conteaza? Cu banii platiti aiuristic pe tot soiul de festivaluri de proslavire PSD-iste, sau catedrale ale neamului sau, sau... demult se putea face lucrari de indiguire si drenare. Un nou minting, zeciile mii de retardadati votanti pentru un mic si o bere...si viata este frumoasa. Cine mai scapa, desigur.

Modifică Setările