Carantină prelungită pentru localităţile Berceni şi Otopeni din judeţul Ilfov. Comuna Cernica scapă de restricţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până astăzi pe lista localităţilor pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală se aflau 27 de comune şi oraşe din judeţul Ilfov Foto: Arhivă
Până astăzi pe lista localităţilor pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală se aflau 27 de comune şi oraşe din judeţul Ilfov Foto: Arhivă

Măsura de carantină zonală a fost prelungită cu 7 zile pentru localităţile ilfovene Berceni şi Otopeni, începând de joi seara, de la ora 22.00. A fost adoptată şi o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparţinătoare.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară, Hotărârea nr. 94 din 15.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, judeţul Ilfov şi Hotărârea nr. 95 din 15.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Otopeni, judeţul Ilfov. Propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii”, a transmis Prefectura Judeţului Ilfov.

Sursa citată a precizat că şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele privind prelungirea carantinei zonale pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni şi pentru oraşul Otopeni, începând cu data de 15.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, până la data de 22.04.2021 ora 22:00.

De asemenea, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a fost adoptată Hotărârea nr. 96 privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparţinătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poşta şi Tânganu, judeţul Ilfov.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov, măsura a fost dispusă începând de joi, ora 22,00.

Potrivit ultimei raportări în comuna Berceni incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este de 8,47 la mie, în oraşul Otopeni de 8,31 la mie, iar în comuna Cernica de 5,03 la mie.

Până astăzi pe lista localităţilor pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală se aflau 27 de comune şi oraşe din judeţul Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite