Care este cea mai profitabilă maşină din industria auto mondială FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
masini parcate

Constructorul german de maşini sport Porsche are în portofoliu modelul cel mai profitabil din industria auto mondială. Cu un volum de aproape 39.000 de unităţi vândute, celebrul 911 a adus peste 2 miliarde de euro în conturile Porsche.

Astfel, aflat la cea de-a opta generaţie, Porsche 911 a avut o contribuţie de aproape 30% la veniturile totale ale constructorului german, de la momentul lansării sale. Cu toate că a reprezentat doar 11% din vânzările totale, noua generaţie Porsche 911 a ajuns cea mai profitabilă maşină din lume, depăşind modele de elită precum Ferrari F8 Tributo, BMW X5 sau Mercedez Benz GLE.

Porsche 911 FOTO porsche.com

porsche

Cel mai aproape de performanţa Porsche este modelul DBX de la Aston Martin, care anticipează că îşi va dubla volumele de vânzări şi ar putea ajunge la o contribuiţie de 21% la veniturile totale ale constructorului britanic de lux, arată digi24.ro. Spre deosebire de aceste mărci, Porsche 911 este profitabil în propria sa formă, spun analiştii auto, fără opţiuni precum frâne ceramice sau variante de turbocompresie, artificii pe care de obicei producătorii le folosesc pentru a susţine un preţ mai mare, fără costuri suplimentare pentru companie.

În România, Porsche 911 se vinde cu preţuri care pleacă de la 110.282,06 euro, sumă în care este inclusă şi taxa pe valoare adăugată.

  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite