Carmen Dan: Creşterea capacităţii instituţionale de răspuns în situaţii de urgenţă reprezintă un obiectiv asumat prin Programul de Guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achiziţiile realizate în cadrul proiectului „Multi risc - modul I”, derulat de IGSU, marchează un moment esenţial în creşterea capacităţii instituţionale de răspuns în situaţii de urgenţă, a afirmat luni ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

„Creşterea capacităţii instituţionale de răspuns în situaţii de urgenţă reprezintă un obiectiv asumat prin Programul de Guvernare, iar astăzi am marcat un moment esenţial în realizarea acestui obiectiv prin prezentarea celor mai noi achiziţii realizate în cadrul Proiectului 'Multi risc - modul I', derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Din nefericire, cu toţii cunoaştem efectele devastatoare pe care le poate produce furia naturii. Ar fi nerealist să ne imaginăm vreodată că am putea câştiga pe deplin o astfel de luptă nefiind cât se poate de bine pregătiţi, tocmai de aceea este obligatoriu să ne preocupe şi să identificăm cele mai eficiente soluţii pentru salvarea de vieţi omeneşti şi limitarea acestor efecte!”, a scris ministrul Afacerilor Interne, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Totodată, Carmen Dan a felicitat pompierii şi pe secretarul de stat în MAI Raed Arafat şi a mulţumit comisarului european Corina Creţu pentru sprijinul acordat. „Vreau să îi felicit pe pompierii care, alături de secretarul de stat Raed Arafat, reuşesc să modernizeze această Armă a Ministerului, prin accesarea eficientă de fonduri europene. Este o dovadă a faptului că se poate atunci când vrei, când eşti determinat şi acţionezi în consecinţă. Ţin să-i mulţumesc, în mod deosebit, comisarului european Corina Creţu, pentru vizita pe care ne-a făcut-o şi, personal, mă bazez în continuare pe sprijinul domniei sale şi al colegilor dânsei pentru susţinerea şi altor proiecte pe care MAI le derulează prin fonduri europene!”, a mai scris Carmen Dan.

În cazul unei catastrofe, autorităţile sunt pregătite pentru a interveni şi pentru a salva vieţi, a declarat Corina Creţu, luni, în conferinţa de presă susţinută la Bucureşti privind proiectul "Multi risc - modul I".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite