Carmen Dan: Să nu creadă cineva că un ministru echipează un poliţist atunci când pleacă în misiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Dan FOTO gov.ro
Carmen Dan FOTO gov.ro

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu fuge de răspundere, menţionând însă că „un ministru nu echipează un poliţist atunci când pleacă în misiune”.

Sindicatele din poliţie au criticat slaba dotare a poliţiei, susţinând că poliţistul din Timis împuşcat de un interlop era dotat cu un pistol Carpaţi model 74 în timp ce agresorul a avut un Glock.

După uciderea poliţistului aflat în misiune, ministrul de interne a mai făcut, duminică, o declaraţie controversată, afirmând că ”se întâmplă şi astfel de tragedii”.

„Era un poliţist bun, cu 20 de ani de experienţă. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntăm prea des. Criminalitatea în ţara noastră nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă şi astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizaţi până la ultimul pentru a-l prinde pe criminal.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) condamnă ferm lipsa de implicare şi nepăsarea manifestată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la probleme grave din sistemul de ordine publică, transmite News.ro

"Nu au greşit absolut deloc pentru că ştiu foarte bine ce s-a întâmplat acolo, erau în verificarea unor informaţii. Suspectul avea o armă modernă, mult mai bună decât a celor de la formaţiunea de Poliţie Rutieră din zona respectivă. Fac precizarea că el a fost împuşcat cu un pistol Glock şi e vorba de cei din structurile de poliţie judiciară, care au în dotare un acest tip de armament. Ministrul trebuia să finanţeze sistemul. Poliţişti nu aveau informaţii că suspectul era înarmat, ca să fie foarte clar. Poliţiştii, la momentul la care verificau această investigaţie nu aveau această informaţie că infractorul avea în dotare un pistol", a declarat luni preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat, luni, că acţiunea în urma căreia un poliţist de 43 de ani din Timiş a fost ucis de către un bărbat urmărit internaţional pentru tâlhărie a fost organizată defectuos de către Inspectoratul Judeţean Timiş, care avea informaţii şi trebuia să intervină, conform Mediafax.

"Poliţistul care a fost ucis putea să dispună de o vestă anti-glonţ, probabil că nu îl ajuta. În primul rând, discutăm de organizarea acţiunii. Acţiunea a fost organizată defectuos, o să vă explic de ce şi cum la momentul oportun. Astăzi ne concentrăm să-l prindem pe criminal. După care venim şi facem o analiză a evenimentelor. După ce analizăm cum s-a intervenit, o să venim cu detalii, dar este important să-l prindem pe criminal astăzi. Poliţiştii au pornit pe câmp tocmai în momentul în care criminalul a spart geamul, a alergat şi a dispărut într-o lizieră. Poliţistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras peste 36 de focuri de armă..Erau doi, unul a luat-o într-o direcţie, celălalt în altă direcţie. Poliţistul a acţionat corect", a declarat, luni, Ioan Buda, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite