Cătălin Predoiu şi ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, întâlnire pentru statutul rezidenţilor. S-a discutat şi despre recuperarea prejudiciilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, la cererea acestuia pentru a discuta despre cooperarea judiciară internaţională şi despre statutul cetăţenilor români rezidenţi în Marea Britanie şi al celor britanici rezidenţi în România. Tema a fost abordată având în vedere iminenta ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ministrul Justiţiei s-a arătat interesat în transferul de expertiză britanică privind recuperarea produselor infracţiunilor şi a cadrului legal privind această politică penală.

„Marea Britanie dispune de agenţii dezvoltate pentru recuperarea produselor infracţiunilor şi de legi potrivite care să le dea eficienţă. Sunt interesat de această expertiză, pentru ANABI. Agenţia noastră a făcut progrese, dar ar trebui să o echipăm şi cu alte instrumente de lucru pentru găsirea şi recuperarea produselor infracţiunilor, active mobiliare, imobiliare sau financiare plasate în alte jurisdicţii, inclusiv off shore. Plastic spus, ANABI trebuie echipată cu mai mulţi „dinţi”, cu care să „muşte” mai eficient din „prada” dosită în alte state de crima organizată şi de corupţie.”, a declarat ministrul Justiţiei.

În Marea Britanie trăiesc circa 400.000 de români, a doua comunitate din UE după cea poloneză de aproximativ 900.000. Majoritatea lucrează pe piaţa serviciilor din UK şi au aplicat deja pentru rezidenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite