Cătălin Predoiu, despre digitalizarea sistemului judiciar: „Suntem interesaţi de modelele folosite în SUA”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei se declară interest de de soluţiile şi modelele folosite în SUA în vederea digitalizării sistemului judiciar din ţară, după o întrevedere pe care Cătălin Predoiu a avut-o cu ambasadorul Washinghtonului la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

„Suntem interesaţi de soluţiile şi modelele de digitalizare folosite deja în sistemele de justiţie din SUA şi alte democraţii occidentale. Sectorul companiilor private, inclusiv cele româneşti, deţine o importantă expertiză în acest domeniu şi trebuie avut în vedere într-un parteneriat public-privat pentru digitalizarea Ministerului Justiţiei, dar şi a instituţiilor subordonate, a Ministerului Public, dar şi a serviciului public judiciar”, a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întrevederii pe care a avut-o,  miercuri, cu ambasadorul american.

Cătălin Predoiu a subliniat că soluţiile digitale trebuie să fie integrate, pentru ca instituţiile să poată comunica şi coopera digital fără bariere şi blocaje.

Ambasadorul SUA, vizită la MJ

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a primi miercuri ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, la sediul Ministerului Justiţiei.

Întâlnirea de lucru s-a înscris în cadrul cooperării instituţionale dintre Ministerul Justiţiei şi Ambasada SUA de la Bucureşti şi s-a axat pe combaterea infracţiunilor financiare, a criminalităţii informatice, traficului de persoane, dar şi pe digitalizarea Justiţiei.

„Ministerul Justiţiei îşi continuă demersurile pentru a coagula un front mai larg interinstituţional intern şi extern de combatere a traficului de persoane şi crimei organizate şi de a capacita orice resurse instituţionale şi expertiză în acest domeniu”, a spus Cătălin Predoiu în urma întrevederii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite