Cătălin Predoiu, mesaj dur pentru cei care încalcă măsurile luate pe timpul stării de urgenţă. Ministrul Justiţiei: „Fie respectaţi legea, fie o veţi simţi!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Ministrul Justiţiei adresează un mesaj dur celor care încalcă legea şi pun în pericol siguranţa cetăţenilor în timpul stării de urgenţă: „Fie respectaţi legea, fie o veţi simţi!”. Cătălin Predoiu a cerut tuturor procurorilor să aibă „toleranţă zero” faţă de cei care încalcă Decretul prezidenţial privind starea de urgenţă.

„Având în vedere starea de urgenţă şi protejatrea cetăţenilor am emis astăzi către Ministerul Public o îndrumare în temeiul art. 69 alineatul 3 din legea 303/2004 privind concentrarea pe infracţiunile care aduc atingere sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor, a faptelor care aduc atingere Decretului prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă, a ordonanţelor militare, a hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.
Înţeleg, respectând independenţa procurorilor, să transmit un mesaj ferm către întreg Ministerul Public privind combaterea drastică a tuturor infracţiunilor care pun în pericol săsnătatea şi siguranţa cetăţenilor”, a declarat ministrul Predoiu.

Mesaj pentru procurori

„În acelaşi timp, transmit un mesaj la fel de ferm către toţi cei care  - cu neglijenţă sau cu intenţie – încalcă prevederile Decretului privind starea de urgenţă, ordonanţele militare şi hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă: fie respectaţi legea, fie o veţi simţi! Cer tuturor procurorilor toleranţă zero faţă de infractori”, a subliniat Cătălin Predoiu.


Ministrul Justiiţiei şi-a încheiat mesajul mulţumind oamenilor legii: „Doresc să mulţumest tuturor celor care în aceste clipe dificile se dedică respectului legii, aplicării ei şi protejării cetăţenilor şi să îi asigur că Ministerul Justiţiei le este alături, îndeplinindu-şi toate competenţele legale”.

Autorităţile au anunţat că dintre cele 433 de cazuri înregistrate cu noul coronavirus la nivel naţional, 14 pacienţi sunt internaţi la secţiile de terapie intensivă, din care 3 în stare gravă. De asemenea, 64 au fost declarate vindecate şi externate.


Numărul dosarelor penale întocmite pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor a ajuns la 117, fiind aplicate şi 329 de amenzi contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite