Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Catedrala Mântuirii Neamului a devenit loc de sărit cu paraşuta pentru un bărbat. Reacţia Patriarhiei Române VIDEO

8
27 May 2022 19:03:39
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Captură Video
FOTO: Captură Video

Un bărbat a sărit cu paraşuta din turla Catedralei Neamului, în interiorul construcţiei. Videoclipul a fost postat recent pe YouTube. Potrivit Patriarhiei, întâmplarea ar fi avut loc vara trecută, iar bărbatul, devenit viral pe reţelele sociale după postarea clipului, ar fi intrat în catedrală după ce muncitorii de pe şantier şi-au terminat programul de lucru.

În imagini se observă cum bărbatul se pregăteşte şi execută un salt cu paraşuta din cel mai înalt punct al Catedralei, aflat la circa 60 de metri, şi aterizează în scurt timp în pronaos, spaţiul alocat credincioşilor care vor participa la slujbe.

În mesajul postat de autor, acesta anunţă că saltul a fost posibil datorită unui „prieten francez”, care i-a furnizat coordonatele.

Bărbatul care încă nu a fost identificat pare a fi un practicant de base-jumping, un sport extrem care presupune saltul cu paraşuta de la punct fix, în locuri neobişnuite şi fără paraşuta de rezervă.

Reacţia Patriarhiei Române

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, bărbatul care a efectuat un salt cu paraşuta în interiorul Catedralei „a pătruns acolo în mod total fraudulos, intrând într-un sector foarte greu accesibil din punct de vedere logistic şi administrativ, după încheierea programului de lucru din ziua respectivă”.

„Conform estimărilor rezultate din analiza imaginilor publicate, în care se pot observa detalii legate de evoluţia şantierului interior, întâmplarea a avut loc anul trecut în perioada verii. Echipele coordonatoare ale şantierului Catedralei Naţionale au sesizat serviciile de pază şi supraveghere, care efectuează actualmente verificări ale bazelor de date existente privind intervalul de timp identificat, atât pentru spaţiul interior, cât şi exterior al Catedralei.

Menţionăm că incidentul reprezintă o faptă frauduloasă, comisă în mod abuziv şi fără nicio implicare din partea celor care lucrează în acest şantier.

Având în vedere gradul ridicat de risc al incidentului, echipa coordonatoare de la Catedrala Naţională va solicita sprijinul autorităţilor competente care sunt în măsură să efectueze o anchetă adecvată în vederea depistării persoanei respective”, au transmis reprezentanţii BOR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

JoeDoe
27.05.2022, 20:05:08

In sfarsit, a gasit cineva o utilitate magaoaiei.

+4 (6 voturi)
Radu Mircea
27.05.2022, 20:19:04

# Doamne .... Ce-am ajuns ??? De abia am racnit ''Cristos a inviat !!!'' cui a vrut si cui n-a vrut si acum am inceput sa soptim ''Adevarat s-a parasutat !!!'' ... hi hi hi hi .... lata un bun motiv ca Daniel sa mai faca o paranghelie de resfintire , dupa ce a spurcat-o bestia asta cu inventia lui Leonardo .

+13 (19 voturi)
eu doar constat
27.05.2022, 21:08:35

Era pana in '90 in Complexul Lia Manoliu, cam pe langa patinoarul unde se juca hockey pe gheata, un turn, de unde sareau unii cu o parasuta legata cu un cablu. Nu stiu ce inaltime avea, dar precis era mai mic ca CMN. Turnul si patinoarul au fost daramate. Bag seama ca pentru parasutisti CMN si-a gasit deja utilitatea. Ce-ar fi sa faca si un patinoar acolo?

+2 (4 voturi)
Ionica Porumbel
27.05.2022, 22:11:17

unii spun 80, alții spun 86 de metri http://wikimapia.org/59508/ro/Turnul-de-Para%C5%9Futism-Bucure%C5%9Fti-fostul-23-august https://ro.wikipedia.org/wiki/Turnul_de_para%C8%99utism_din_Bucure%C8%99ti

0 (2 voturi)
Little Thistle
27.05.2022, 22:20:32

Urat, foarte urat gestul ! Si infantil. Pentru credinciosi este o insulta si o sfidare sa faci asa ceva in catedrala. Nu au ateii destule locuri din care sa faca salturi cu parasuta si le-a ramas doar catedrala ? Exact ca pustii aia care mazgalesc cu vopsea peretii blocurilor si cred ca fac arta... Ii urez individului multa bafta si sa repete gestul si intr-o moscheie, sunt curios daca reactiile vor fi aceleasi sau...sau atunci vor sari multi si vor spune ca nu arata respect fata de religia islamica ? Batjocorirea religiei si a simbolurilor sale cu astfel de teribilisme nu onoreaza pe nimeni.

-14 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările