Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cavaleria US Army ajunge în România

8
13 Oct 2021 04:01:35
Autor: Valentin Bolocan
Militarii americani aduc în România mai multe tipuri de elicoptere de luptă  FOTO U.S. Army/Visual Information Specialist Pascal Demeuldre
Militarii americani aduc în România mai multe tipuri de elicoptere de luptă  FOTO U.S. Army/Visual Information Specialist Pascal Demeuldre

Dotată cu elicoptere, Brigada 1 Cavalerie cu baza în Fort Hood, Texas, şi Brigada 4 de Asistenţă a Forţelor de Securitate (4th SFAB) cu baza în Fort Carson, Colorado, vor fi dislocate, în următoarea perioadă, în Europa, pentru a sprijini mai multe misiuni, inclusiv în România, a anunţat US Army.

Brigada de asistenţă, specializată în antrenarea şi consilierea militarilor statelor aliate din Europa, va sprijini cooperarea în domeniul securităţii, conform military.com. Echipele de consiliere din această brigadă vor fi dislocate în diverse locuri, care nu au fost precizate de către US Army. De asemenea, nici numărul militarilor dislocaţi nu a fost dezvăluit.

„În primele şase luni ale rotaţiei, militarii se vor concentra asupra Georgiei, Letoniei, Macedoniei de Nord, Poloniei şi României”, a declarat generalul Joe Jarrard, adjunctul comandantului Armatei SUA în Europa şi Africa. Unele surse susţin că România va găzdui elemente din Batalionul 4 al brigăzii de asistenţă. Este vorba de militari specializaţi în antrenamentele de artilerie cu lansatoare multiple de rachete HIMARS, echipamente care au început deja să intre în dotarea MApN în urma unui contract de aproximativ 1,5 miliarde de dolari. 
 

Elicoptere Black Hawk, Chinook şi Apache 

Totodată, Brigada 1 Cavalerie va trimite în jur de 2.000 de militari, cu elicoptere multirol şi de atac, pentru a participa la Operaţiunea Atlantic Resolve, o misiune rotaţională pentru descurajarea unor acţiuni destabilizatoare din partea Rusiei şi pentru instruirea militarilor din statele membre NATO din estul Europei. „Antrenându-ne pentru luptă şi pentru victorie împreună cu partenerii noştri europeni, formăm încredere în întreaga lume în letalitatea NATO”, a declarat colonelul Reggie Harper, comandantul Brigăzii 1 de Cavalerie a Aerului.
 
Brigada cuprinde aproximativ 2.000 de militari cu zeci de elicoptere UH-60/HH-60 Black Hawk, CH-47 Chinook şi AH-64 Apache.
 
În acest moment, în Europa mai este prezentă şi Brigada 1 blindată din cadrul Diviziei 1 Infanterie a Armatei SUA. Batalionul 1, Regimentul 16 „Iron Rangers” din cadrul acestei brigăzi (aproxinativ 1.000 de militari) staţionează în România, la Baza Mihail Kogălniceanu. Aceştia sunt organizaţi într-un grup de luptă, cu mijloace blindate şi chiar elicoptere de atac şi transport. Misiunea principală a lor este de a descuraja orice acţiune agresivă în regiune, în special din partea Federaţiei Ruse, după anexarea Crimeei în 2014. În plus, la Deveselu, Pentagonul a dislocat în jur de 200 de militari pentru operarea sistemului de rachete anti-balistice Aegis Ashore, care este pus la dispoziţia NATO.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Iosiv Varga
13.10.2021, 09:27:07

In timp ce romanii mor de Covid preocuparea principala a unor politicieni este joaca de-a armata impotriva unui adversar imaginar !Cand se vor lua arme impotriva Covid ,care ucide zilnic sute si sute de romani Tara arde si baba se piaptana !!Slugarnicia noastra seculara se manifesta si acum:Las sa moara romanii,important e sa avem manevre militare ,ca sa ingrasam pe americani !

-13 (19 voturi)
freeson freeson4
13.10.2021, 09:44:51

Imaginar zici? 😂 Rogozin se lăuda că va veni cu bombardiere strategice în România, iar Putler invadează teritorii ale țărilor vecine.

+11 (17 voturi)
mache
13.10.2021, 09:57:41

asa zice portavocea invadatorilor mongoli

+10 (14 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
13.10.2021, 10:37:11

"Iosiv"... daca era rouman era "Iosif"...

+9 (11 voturi)
d cioc
13.10.2021, 09:36:06

bravo usa ! welcome ! f.u.c.k you communism!

+2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările